Nakon tri poraza

Odbojkašice Mostara došle u opasnu zonu ispadanja iz Premijer lige

Izrazito neizvjesna sezona je ispred nas, u kojoj se putnik u niži rang neće znati sve do posljednjeg kola.
Sport / Ostali sportovi | 12. 02. 2018. u 16:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sa posljednja tri poraza, kada su objektivno mogle i morale osvojiti bodove za opstanak u ligi, odbojkašice SOK Mostar došle su u opasnu zonu ispadanja iz Premijer lige.

U prošlom kolu najelitnijeg ranga bh. odbojkaškog natjecanja Mostarke su na domaćem terenu poražene od tuzlanske Slobode sa 3:2.

Kolo prije toga Mostarke su poražene u Banja Luci, a prije toga na domaćem terenu od ekipe Jahorine.

Bodovi koje su Mostarke ''prosule'' u ova tri kola mogli su imati ključnu ulogu u borbi za opstanak, pa tako odbojkašice iz Grada na Neretvi priliku moraju tražiti u posljednja tri kola.

Međutim, raspored je za SOK Mostar izrazito nepovoljan. U sljedećem kolu gostuju kod Gacka, jedne od ekipa koja je godinama u vrhu bh. odbojke. Nakon toga Mostarkama dolazi izrazito neugodna Modriča, poslije čega gostuju u Višegradu gdje će igrati protiv ekipe HE na Drini, koja je zakovana za dno ljestvice.

Izravan konkurent Mostara za opstanak u ligi, ekipa Goražda, slavila je u proteklom kolu sa visokih 3:0 nad ekipom Modriče. Uz sve to, Goražde ima i povoljniji raspored, jer gostuje u Višegradu kod HE na Drini, a potom igra sa Jahorinom sa Pala.

U svakom slučaju, izrazito neizvjesna sezona je ispred nas, u kojoj se putnik u niži rang neće znati sve do posljednjeg kola.

Kopirati
Drag cursor here to close