Prvi put

Odbojkašice BiH prvi put u povijesti na Europskom prvenstvu

Europsko prvenstvo za odbojkašice igra se od 18. kolovoza do 4. rujna u Hrvatskoj, Srbiji, Bugarskoj i Rumunjskoj.
Sport / Ostali sportovi | 15. 05. 2021. u 21:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odbojkašice reprezentacije Bosne i Hercegovine ostvarile su povijesni uspjeh i plasirale se prvi put na Europsko prvenstvo.

Foto: Fena / 

Bh. reprezentacija svladala je Latviju rezultatom 3:0 i tako kolo prije kraja matematički osigurala nastup na najboljoj europskoj smotri.

Bosna i Hercegovina se tako, kao druga u grupi, plasirala na Europsko prvenstvo.

Foto: Fena / 

Na ljestvici bolje od naših reprezentativki samo su odbojkašice Češke Republike sa maksimalnim brojem bodova, a iza BiH ostale su Slovenija i Latvija.

Reprezentaciju BiH do prvog plasmana na nekog od najvećih natjecanja, predvodio je srbijanski stručnjak Stevan Ljubičić, koji je angažiran za ove kvalifikacije.

''Ja sam presretan, prije svega zbog ovih djevojaka. U ovakvoj smo atmosferi radili od prvog dana, a, evo, završili smo i izborili plasman na prvenstvo Europe. Zahvalio bih se i svim ljudima koji su bili uz nas'', kazao je nakon utakmice Ljubičić.

Najbolja igračica večerašnjeg meča bila je kapetanica bh. tima Edina Begić, koja je nagradu za najbolju igračicu primila iz ruku najbolje svjetske igračice, srbijanske reprezentativke Tijane Bošković, koja je sestra bh. reprezentativke Dajane Bošković.

Češka je danas s 3:0 porazila Sloveniju, čime je otvorila put bh. timu da večerašnjom pobjedom i kolo prije kraja osigura plasman na Euro.

Foto: Fena / 

Europsko prvenstvo za odbojkašice igra se od 18. kolovoza do 4. rujna u Hrvatskoj, Srbiji, Bugarskoj i Rumunjskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close