Gaze sve pred sobom

Odbojkašice BiH prezadovoljne: Ispisale smo povijest

''Kvalifikacija u Zlatnu ligu je još jedan povijesni uspjeh za našu reprezentaciju'', dodala je Anđelka Radišković.
Sport / Ostali sportovi | 14. 06. 2021. u 16:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je u finalu Final Four turnira CEV Srebrne lige u Mariboru nakon skoro dva i po sata igre savladala Austriju sa 3:2 (25:22, 27:29, 23:25, 25:18, 15:7), čime su djevojke ostvarile povijesni plasman u Zlatnu ligu.

Još jedan je to veliki uspjeh naših odbojkašica koje su se okupile u travnju i po prvi put u povijesti bh. odbojke ostvarile dva odlična rezultata: plasman na Europsko prvenstvo i plasman u Zlatnu ligu.

Prije Austrije Zmajice su u polufinalu svladale domaćina Sloveniju sa 3:1 (25:23, 19:25, 25:22 i 26:24). Za najkorisniju igračicu završnog turnira u Mariboru je izabrana Edina Begić koja je u finalu protiv Austrije osvojila 25 poena.

 ''Presretna sam i ponosna na kompletan tim, suigračice, trenere i sve one koji su nas bodrili i podržavali tijekom čitavog turnira. Bilo je teško, ali smo uspjele'', izjavila je Edina Begić.

Zmajice su gubile 2:1 u setovima protiv Austrije, ali su onda u posljednja dva potpuno dominirale.

 ''Krenule smo jako u meč iako nam inače treba više vremena da se zagrijemo. Mislim da je naše iskustvo bilo odlučujuće u ovom susretu. Naš tim je počeo trenirati i igrati zajedno na početku ove sezone. Ove utakmice su nam poslužile kao priprema za Europsko prvenstvo, ali nam titula prvakinja Srebrne lige ipak puno znači. Kvalifikacija u Zlatnu ligu je još jedan povijesni uspjeh za našu reprezentaciju'', dodala je Anđelka Radišković.

Ona je u finalu imala 23 poena, a Dajana Bošković 22.

U meču za treće mjesto Slovenija je svladala Portugal sa 3-1 (25-21, 23-25, 25-23, 25-16), javlja Dnevni list.

Za izabranice Stevana Ljubičića slijedi odmor, a potom pripreme za Europsko prvenstvo koje se od 18. kolovoza do 4. rujna igra u Srbiji, Bugarskoj, Hrvatskoj i Rumunjskoj. Zmajice će igrati u Beogradu gdje su im konkurencija u skupini A selekcije Srbije, Azerbejdžana, Rusije, Belgije i Francuske.a

Kopirati
Drag cursor here to close