Final Four

Odbojkašice BiH idu po novi povijesni uspjeh na finalu Srebrne lige

Protivnice u polufinalu su Slovenke s kojima je naš tim igrao nedavno u sklopu kvalifikacija za EP. Zmajice su ih pobijedile u Latviji sa 3:0, dok su u Zenici poražene sa 3:1.
Sport / Ostali sportovi | 09. 06. 2021. u 09:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poslije plasmana na Europsko prvenstvo i na Final Four Srebrne lige, ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine se posljednjih dana u Kaknju priprema za finalni turnir Srebrene lige koji se od 11. do 13. lipnja održava u Mariboru (Slovenija).

Tamo će izabranice Stevana Ljubičića u polufinalu igrati protiv Slovenije.

Ekipa je na okupu gotovo dva mjeseca, a sa ukupno 12 odigranih utakmica u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo i Srebrenoj ligi, djevojke su postigle bolju sinergiju te uigranost tima.

''Sigurno da djelujemo bolje i neke situacije rješavamo rutinski. Žao mi je samo što smo ovaj posljednji turnir Srebrne lige u Zenici odigrali s problemima kroničnih povreda pa nije izgledalo onako lepršavo kako smo očekivali da će biti. Ali je činjenica da igramo timski. Očekivali smo, i to je bilo normalno, da se tek na ovom drugom turniru slože stvari. Dostigli smo određenu rutinu na terenu'', komentirao je za Dnevni list izbornik Stevan Ljubičić.

Pred turnir u Mariboru će neke od djevojaka, pogotovo kapetanku Edinu Begić, trebati vratiti u željeno zdravstveno stanje.

''Pokušavamo da rehabilitiramo djevojke koje su imale probleme s povredama kako bi došle do optimalnog stanja, odnosno da bi bile sposobne za završni turnir. Nadam se da ćemo u tome uspjeti. Ujedno radimo na ispravljanju nekih nedostataka, prije svega taktičkih. Siguran sam da će do polufinalne utakmice u petak sve biti u najboljem redu'', ističe Ljubičić.

Protivnice u polufinalu su Slovenke s kojima je naš tim igrao nedavno u sklopu kvalifikacija za EP. Zmajice su ih pobijedile u Latviji sa 3:0, dok su u Zenici poražene sa 3:1.

''Nama poznata selekcija. Ali oni su promijenili izbornika, plus djelomice roster. Dobili smo video snimke utakmica Srebrne lige, tako da nam slijedi video analiza. Mislim da su šanse 50-50, bez obzira što se igra na njihovom terenu'', zaključio je Stevan Ljubičić.

Naša reprezentacija će putovati u četvrtak u Maribor gdje će imati i popodnevni trening, dok ih dan kasnije očekuje meč s domaćom selekcijom.

Kopirati
Drag cursor here to close