ŽOK Smeč

Odbojkašica Amela Hadžić 18 sezona na parketu

Lukavčanke su u Superligi FBiH i u dogiravanju nanizale svih 18 pobjeda, a jedna od najzaslužnijih za veliki uspjeh bez sumnje je iskusna blokerica Amela Hadžić.
Sport / Ostali sportovi | 17. 04. 2018. u 13:33 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako odbojka u Lukavcu ima duboke korijene, nedavni plasman ŽOK Smeč u Premijer ligu BiH ocijenjen je povijesnim za taj klub i lukavački, pa i sport u Tuzlanskoj županiji.

Lukavčanke su u Superligi FBiH i u dogiravanju nanizale svih 18 pobjeda, a jedna od najzaslužnijih za veliki uspjeh bez sumnje je iskusna blokerica Amela Hadžić.

''Od početka sezone cilj nam je bio Premijer liga i ispunili smo ga. Ostvarili smo sve pobjede što se ne događa često. Mislim da smo prvi klub koji je prvenstvo okončao s maksimalnim učinkom što, ujedno, potvrđuje da smo potpuno zasluženo izborile plasman u elitu bh. odbojke'', kaže Amela Hadžić u razgovoru za Fenu.

Presretna je što je Smeč postigao ovakav rezultat, a njoj osobno puno znači iz više razloga.

''Broj 18 mi je zaista sretan, jer je ovo moja 18. sezona na odbojkaškim parketima i okončana je s 18 pobjeda'', raduje se iskusna odbojkašica, bez sumnje jedna s najdužim igračkim stažom u bh. odbojci, a još nije rekla ''adio'' ovom sportu.

Prvu sezonu odigrala je davne 2000. godine za ekipu Gračanice. Već naredne prešla je u "Pink Point" iz Živinica, da bi sada već kao odbojkašica ''na glasu'' 2006. godine prešla u tuzlansku Jelovicu, ekipu koja se te godine okitila ''duplom krunom''.

''U Jelovici sam igrala pet sezona, a nakon toga jednu godinu branila sam boje slovenske ekipe Calcit iz Kamnika. Potom sam se vratila, igrala sezonu za Kulu Gradačac, a nakon toga četiri sezone provela sam u tuzlanskoj Slobodi, da bi prošlu okončala trojumfalno u Lukavcu'', navela je.

Ističe zasluge za uspjeh trenera Saida Hasanbegovića koji je ekipu posložio po principu mladosti i iskustva.

''To je obično dobitna kombinacija u sportu, a zasluge za uspjehe pripadaju svim igračicama koje su tijekom sezone branile boje Smeča'', zaključila je Amela Hadžić.

Osim nje, za Smeč su u najboljoj sezoni nastupale: Amra Džambić (libero), Lejla Softić, Edina Selimović, Zerina Suljić, Nejra Mačak, Lea Vujadinović, Džana Karić, Merima Tokić, Almina Turkić, Melika Dautović i Elma Fetić (libero).

Kopirati
Drag cursor here to close