Državni rekordi

Mostarci oborili dva državna rekorda na plivačkom mitingu 'Velež kup 2018'

Oborena dva državna rekorda na plivačkom mitingu 'Velež kup 2018'
Sport / Ostali sportovi | 10. 02. 2018. u 15:22 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Plivački klub ''Velež'' Mostar danas je, u povodu obilježavanja 65 godina od osnivanja, na Olimpijskom bazenu ''Otoka'' u Sarajevu organizirao međunarodni plivački miting ''Velež kup 2018'' na kojem su do sada oborena dva državna rekorda. 

Prvi rekord oborili su plivači mostarske ''Orke'' Eman Numić, Kerim Sadiković, Dino Jelin i Bakir Hadžimahović u štafeti 4x50 metara (1:57.23), a drugi također natjecateljica ''Orke'' Lana Pudar u kategoriji 50 metara delfin (30.94). 

Manifestaciju je otvorio predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić, koji je u govoru naglasio da je organizacijom ovog događaja Plivački klub Velež snažno i hrabro iskoračio iz lokalnih okvira na regionalnu scenu.

''Niti jedan uspjeh nije posljedica slučajnosti, nego vrijednog, redovnog i ustrajnog rada, što plivači najbolje znaju. Ljudi koji vode Velež uspjeli su na svojstven način unutar sporta ujediniti Mostar. Djeca iz svih djelova grada i svih nacionalnosti plivaju za Velež i šalju starijima poruku da ih trebaju podržati'', rekao je Musić.

Na mitingu sudjeluje 28 plivačkih klubova iz BiH, Hrvatske i Srbije s 480 natjecatelja, a natjecanje će trajati do poslijepodnevnih sati. 

Kopirati
Drag cursor here to close