beljo vs kurzweil

Obavljeno vaganje, Beljo titulu brani u nedjelju kasno navečer

Sport / Ostali sportovi | 05. 03. 2016. u 21:23 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Večeras je obavljeno službeno vaganje pred sutrašnji meč za titulu europskog prvaka između Damira Belje i Nijemca Maika Kurzweila koji se održava u gradu Greifswaldu.

''Kontrolirao sam se prije službenog vaganja i imao sam 91.2 kg, ali brzo sam otišao u hotel, navukao na sebe puno odjeće i vježbao. Uspio sam skinuti na 89.3 kg, skoro dva kilograma u roku od pola sata. Moj protivnik Maik je imao 90.2 kg'', kaže Beljo.

Beljo će u nedjelju braniti naslov prvaka Europe u kruzer kategoriji po WBO verziji, koji je osvojio u listopadu prošle godine u Širokom Brijegu.

Ukoliko ostvari pobjedu Beljo će postati prvi boksač s područja bivše Jugoslavije koji je tri puta branio naslov prvaka u WBO verziji, jednoj od četiri najvažnije organizacije u profesionalnom boksu.

Također, zanimljivo je da je istog datuma, 6. ožujka prošle godine Beljo u meču protiv Kurzweila i osvojio naslov prvaka Europe, kada ga je savladao nokautom u prvoj rundi. 

Meč između Belje i Kurzweila neće početi prije 21 sat i 30 minuta, a prijenos boksačkog spektakla iz Njemačke uživo će prenositi Sky Sports.

Kopirati
Drag cursor here to close