1:45

Novak u epizodi "ledenog izazova"

Novak Đoković se po receptu Wima Hofa kupao u ledenoj vodi planinskog potoka, a sve uz vježbe disanja koje preporučuje upravo Wim Hof.
Sport / Ostali sportovi | 20. 02. 2020. u 13:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pauzu između Australian Opena i Mastersa u Miamiju Novak Đoković je iskoristio za posjetu Beogradu, ali i neobičan vid razonode. On je proveo minut i 45 sekundi u ledenoj vodi planinskog potoka.

Novak Đoković se po receptu Wima Hofa kupao u ledenoj vodi planinskog potoka, a sve uz vježbe disanja koje preporučuje upravo Wim Hof.

"Constantine i ja smo preživjeli i planinskom potoku minut i 45 sekundi. Sve je u načinu razmišljanja. Prakticiranje ovakvog kupanja izgleda ludo znam, ali je veoma značajno za treniranje uma i tijela. Kroz različite tehnike (poput disanja) možemo da se smirimo dovoljno da budemo u ekstremnim uvjetima kakvi su ovi i lakše možemo da se borimo sa svakodnevnim stresom. Koristim Vimove metode i one su mi veoma korisne u životu. 'Um iznad stvari, mozak iznad tijela'. Svima savjetujem da istražite i da probate ovaj izazov", napisao je Đoković na Instagramu uz video, dodavši i uputstva.

"Oni koji smiju, izazivam vas da provedete bar jedan minut u ledenoj vodi. Mora da bude zima i da bude ledeno vani, morate biti samo u kupaćim gaćama, polovica tijela mora biti pod vodom, morate da provedete u vodi bar minut. Istražite obavezno i spremite se jer može da bude prilično opasno ako ne pratite Vimove savjete".

Kopirati
Drag cursor here to close