Beograd

Novak Đoković objavio da je pozitivan na koronavirus

Đoković je bio organizator Adria Tura – prvi vikend održao se u Beogradu, a finale događaja u Zadru otkazano je pošto je Grigor Dimitrov objavio da je pozitivan na koronavirus.
Sport / Ostali sportovi | 23. 06. 2020. u 14:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković pozitivan je na koronavirus nakon što je testiran u Beogradu. Kako je potvrđeno u priopćenju iz njegovog tima, i on i supruga su pozitivni dok su djeca dobila negativan rezultat. Dodaju kako nemaju simptome.

"Sve što sam sa svojom ekipom radio u zadnjih mjesec dana radio sam od srca i u najboljoj namjeri. Naš turnir trebao je u svijet poslati poruku jedinstva i solidarnosti u regiji u ovo teško vrijeme krize. Ideja je bila da se prikupi novac za pomoć ljudima kojima je ona najpotrebnija i da pokažemo što možemo kad zajedno radimo. Nažalost, virus je i dalje tu i svi se moramo naviknuti živjeti u ovoj novoj situaciji. Nadam se da ćemo uskoro moći živjeti kao i prije. Strašno mi je žao što je do ovoga došlo i nadam se da zaraza neće nikome zakomplicirati život. Bit ću u samoizolaciji sljedećih 14 dana, a ponovno ću se testirati za pet dana", objavio je Đoković.

Đoković je bio organizator Adria Tura – prvi vikend održao se u Beogradu, a finale događaja u Zadru otkazano je pošto je Grigor Dimitrov objavio da je pozitivan na koronavirus.

Testiranjem je utvrđeno da je pozitivan i Borna Ćorić, kao i Novakov kondicijski trener Marko Paniki, dok su Marin Čilić, Aleksander Zverev i Andrej Rubljov negativni. U ponedeljak je potvrđeno da je zaražen i Viktor Troicki.

Negativnima na covid-19 pokazala su se sva 82 testirana uzorka u ponedjeljak navečer nakon pojave zaraze koronavirusom na zadarskom teniskom turniru Adria Tour, a pozitivno je samo 5-godišnje dijete koje je zarazio član obitelji koji je bio na turniru.

Stožer civilne zaštite Zadarske županije potvrdio je u utorak ujutro kako su tijekom jučerašnjeg dana ukupno testirana 82 uzorka, od kojih je jedan pozitivan, a riječ je o petogodišnjem djetetu koje nema simptome i u samoizolaciji je s roditeljima.

Prema neslužbenim informacijama, dijete nije bilo na turniru, nego se zarazilo na obiteljskom druženju, a s tenisačima se navodno družio jedan od članova njegove obitelji.

Kopirati
Drag cursor here to close