#WorldAthleticsChamps

Njemačka bacačica kugle: Imam problem nemam s kim jedno pivo da naručim...

"Ove godine događa se prvi put u mojoj cjelokupnoj karijeri da apsolviram jedno natjecanje bez alkohola. To je užasno", izjavila je njemačka bacačica kugle Christina Schwanitz.
Sport / Ostali sportovi | 03. 10. 2019. u 08:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Reuters / Christina Schwanitz

Njemačka bacačica kugle Christina Schwanitz ima na Svjetskom prvenstvu u Dohi uistinu nesvakidašnji problem - Prvi put u svojoj karijeri mora se natjecati bez konzumiranja alkohola.

Ova iskusna atletičarka plasirala se u večerašnji finale, daljinom od 18,52 metra, ali kako ima običaj popiti pivo prije nastupa, u Dohi se našla u 'nezavidnoj' poziciji.

"Ove godine događa se prvi put u mojoj cjelokupnoj karijeri da apsolviram jedno natjecanje bez alkohola. To je užasno", izjavila je Schwanitz, prenosi Bild.

Bacačica kugle ima takav ritual da večer prije natjecanja popije svoje omiljeno piće, odnosno 'pivce za živce'.

Postoje doduše u Dohi barovi u kojima bi Christina mogla popiti svoje ritualno pivo, ali ne želi jer mu je cijena 14 eura!

"Ovdje pivo košta 14 eura, to nije normalno. A ujedno ne možeš sa sobom ništa donijeti kad dolaziš, odvratno je to", kaže atletičarka.

Visoku cijenu piva u barovima treba tražiti u činjenici da su vlasti u Kataru uvele poseban porez u siječnju ove godine na "robu koja je štetna po zdravlje", a alkohol to definitivno jest.

Ipak, osvoji li medalju, Christina Schwanitz se možda ipak odluči 'istresti' 14 eura za kriglu piva. Jednom se živi...

U bogatoj karijeri ova se atletičarka naslovom svjetske prvakinje okitila 2015. godine, a dva puta je osvajala i europsko prvenstvo u svojoj disciplini.

Kopirati
Drag cursor here to close