Pali i rekordi

Niz medalja za ''Orku''

Kerim Sadiković osvojio je dvije medalje, jednu srebrenu i jednu bronzanu medalju, a Elena Zovko osvojila je jednu bronzanu medalju.
Sport / Ostali sportovi | 27. 05. 2019. u 16:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Plivači mostarske ''Orke'' osvojili su ukupno 17 medalja, od čega 6 zlatnih, 3 srebrene i 8 bronzanih na plivačkom mitingu ''V Aqua kup 2019'' u Sarajevu.

Plivače Asada Buljević, Unu Taslaman, Danisa Harmandić, Elenu Jurković, Luciju Jakovljević, Ajlu Kulak i Nejlu Ćerimagić predvodio je Deni Mandić, dok je drugi dio ekipe u pratnji trenerice Alene Ćemalović nastupio u Banja Luci na Međunarodnom plivačkom mitingu ''Banja Luka Open 2019''. 

Foto: PR / Niz medalja za 

Ovaj miting predstavljao je kvalifikacijski miting na kome su se mogle isplivati norme za Olimpijske igre u Tokiju i za Svjetsko prvenstvo u plivanju koje će se ove godine održati u Južnoj Koreji. ''Orku'' je na ovom mitingu predstavljalo 5 plivača: Bakir Hadžimahović, Kerim Sadiković, Nika Vrljić, Lana Pudar i Elena Zovko

Lana Pudar na je i na ovom mitingu potvrdila kako njena karijera ide uzlaznom putanjom, te je pored pet zlatnih medalja, od kojih je jedna u apsolutnoj kategoriji, i jednog trećeg mjesta, osvojila i pehar za najbolju plivačicu mitinga u svojoj kategoriji, a postavila je i dva nova državana rekorda u disciplinama 50m delfin (vrijeme novog rekorda 28.75) i 200m delfin (vrijeme novog rekorda 2:23.65). 

Foto: PR / Niz medalja za 
Foto: PR / Niz medalja za 

Kerim Sadiković osvojio je dvije medalje, jednu srebrenu i jednu bronzanu medalju,a Elena Zovko osvojila je jednu bronzanu medalju.

Olimpijka Amina Kajtaz nastupila je na 18. plivačkom mitingu ''ZPK 2019'' gdje i ovaj put pokazala odličnu formu pred nadolazeće reprezentativne nastupe. Naime, Amina je oborila državni rekord u diciplini 400m slobodno koji sada iznosi 4:24.17, a riječ je o disciplini koja nije Aminina primarna disciplina i koju je plivala iz punog treninga. 

Foto: PR / Niz medalja za 
Kopirati
Drag cursor here to close