Novi val

Next Generation udara sve jače i bolje

Novi, mladi, tenisači koji nude nešto drugačiji tenis, pogled na ovaj sport. Uostalom ako ste gledali Tsitsipasa protiv Rogera Federera sve ste vidjeli.
Sport / Ostali sportovi | 20. 01. 2019. u 19:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Daniil Medvedev (22), Alexander Zverev (21), Borna Ćorić (22), Stefanos Tsitsipas (20), Frances Tiafoe (21). Pa Khachanov (22), Shapovalov (19), australski novi val Alex de Minaur (19), Alexei Popyrin (19).

Medvedev, Zverev i Ćorić su u osmini finala Tiafoe i Tsitsipas su već u četvrtfinalu Australian Opena.

Next Generation kako su prozvani mladi tenisači posljednjih par godina na Touru sve jače i opasnije udaraju. Novi, mladi, tenisači koji nude nešto drugačiji tenis, pogled na ovaj sport. Uostalom ako ste gledali Tsitsipasa protiv Rogera Federera sve ste vidjeli.
 
"Mnogi igrači u ovom razdoblju igraju s osnovne linije. Ja volim biti agresivniji, volim igru servis - volej, često izlaziti na mrežu. Riskirati, rano hvatati loptu, želim tako nastaviti igrati", rekao je nakon meča Tsitsipas koji je protiv Federera spasio svih 12 break lopti.
 
Ni na Hopman Cupu Roger nije Stefanosu uzeo servis. Kao junior je osvojio Wimbledon ali u paru, na Grand Slamu do danas najbolji rezultat mu je bilo četvrto kolo baš Wimbledona.

"Malo podsjeća na mene Ima jednoručni backhand, ja sam imao dugu kosu također. Možda malo podsjeća sigurno. Ima hvat koji podsjeća na moj više nego na Rafin", spomenuo je to nakon meča Federer. Valjda Federer najbolje zna.

U svom prvom četvrtfinalu je i dečko koji je bukvalno odrastao na teniskim terenima, Frances Tiafoe. On je na svoj 21 rođendan postao tek treći Amerikanac koji je prošao među osam u posljednjih osam godina. Prije njega su to napravili Andy Roddick 2010. godine i Tennys Sandgren. 

- Rekao sam mojim roditeljima prije 10 godina da ću to učiniti, da ću im promijeniti živote i da ću promijeniti svoj život. Sada sam u četvrtfinalu Australian Opena s 21 godinom... Čovječe, ne mogu da vjerujem.

U međuvremenu je Tiafoe kupio kući mami u Marylandu, tati stan u Orlandu.

I dok se Stefanos i Frances odmaraju, njihov rezultat će probati ponoviti Daniil Medvedev, Borna Čorić i Alexander Zverev. Rus Medvedev igra u dobroj formi. U drugoj polovini prošle je osvojio Tokio, na početku ove izgubio finale Brisbaneu. Sada lovi također svoje prvo četvrtfinale na jednom od četiri velika. Prepreka je Novak Đoković.

"Prošle godine je gubio od 'Next Gen' igrača, zato mislim da imam šansu. On ne igra kako je igrao ranije. To je jednostavno moj osjećaj", kaže u najavi Medvedev.

Borna Ćorić je drugi put u karijeri izborio osminu finala, svakako da ima svoje šanse protiv Francuza Lucasa Pouille. Lucas je dvije godine stariji i on je u prethodnom "talasu" nagovještavao dobre rezultate, ali je malo zastao.

"Teško se probiti među ove najbolje, iz mlađe ekipe, samo je Zverev igrao četvrtfinale. Ja vjerujem da mogu proći dalje. Mislim da sam popravio svoju igru, jako je važno da ne gubim od igrača izvan TOP 50. Tu sam blizu najboljih deset, ali sebi ne stvaram pritisak", ističe Borna.

Zamislite u polufinalu Australian Opena Medvedeva i Zvereva u gornjem dijelu ždrijeba ili recimo Ćorića, Tsitsipas, Tiafoea u drugom. Možda ne ove godine jer su još tu Nadal, Đoković, Raonic. Ali neke naredne, vrlo realno.

Kopirati
Drag cursor here to close