Best Warrior Competiton

Naši vojni tim nastupio na Best Warrior 2020 u Marylandu

Pripadnici OS BiH ostvarili izuzetne rezultate na vojnom natjecanju ''Best Warrior 2020'' u Marylandu - SAD
Sport / Ostali sportovi | 16. 03. 2020. u 14:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Nacionalne garde Maryland (MDNG) od 12. do 15. ožujka 2020. godine u saveznoj američkoj državi Maryland (Sjedinjenje Američke Države) održano je natjecanje za najboljeg ratnika ''Best Warrior Competition 2020''.

Tim Oružanih snaga Bosne i Hercegovine osvojio je prvo mjesto u svim kategorijama međunarodnog nivoa.

Natjecanje je realizirano u okviru Programa suradnje ''Vojska-Vojsci'' uz pomoć Ureda za obrambenu suradnju (ODC) Veleposlanstva SAD-a u Sarajevu. ''Best Warrior Competition'' jača odnose i gradi multinacionalnu koheziju, te interoperabilnost partnerskih zemalja.

Elementi i scenarij natjecanja su dizajnirani da oslikaju realne situacije sa kojima se vojnici mogu susresti u izvršavanju stvarnih operacija. Jedan od glavnih elemenata natjecanja jeste konzistencija nepoznatog, tako da sudionici nisu mogli znati što ih čeka nakon izvršavanja zadatka.

Nakon završetka ''Best Warrior 2020'', 15. ožujka 2020. godine održana je svečanost zatvaranja,  na kojoj su proglašeni najbolji pojedinci u svim kategorijama. Tim OS BiH osvojio je prvo mjesto u svim kategorijama međunarodnog nivoa, a u ukupnom plasmanu zavidnu srebrenu medalju.

Tijekom završne ceremonije, brigadni general Janeen L. Birckhead čestitala je svim sudionicima na izvanrednim rezultatima i nesebičnom doprinosu. Posebnu zahvalnost uputila je sudionicima iz OS BiH i Estonije, jer su natjecanju dali međunarodni karakter.

''Best Warrior Competiton'' u Marylandu je trilateralno vojno natjecanje koje zahtijeva brze i adekvatne odgovore na vojničke zadatke u veoma stresnim situacijama. Sudionici su prošli jako zahtjevne izazove koji, pored visokog nivoa tjelesne spremnosti, zahtijevaju i odlično poznavanje vojničkih vještina poput navigacije, rasklapanja i sklapanja različitih vrsta naoružanja, gađanja, pružanja prve pomoći u borbenim uvjetima, slanje zahtjeva za medicinsku evakuaciju, te različite vrste testova.  

Pripadnici OS BiH su još jednom pokazali veoma visok stupanj motiviranosti, profesionalizma, borbenog duha, te u svakom trenutku dostojanstveno predstavljali Oružane snage BiH i državu Bosnu i Hercegovinu.

Ekipu koja je predstavljala Oružane snage Bosne i Hercegovine činili su: poručnik Anes Halilović, vodnik Matija Ivaković, kaplar Senad Sarajkić, te vođa tima stariji vodnik prve klase Goran Antunović.

Kopirati
Drag cursor here to close