''Otkvitala'' Kvitovu

Naomi Osaka osvojila ovogodišnji Australian Open!

Osaki je nakon prošlogodišnjeg trijumfa na US Openu, u kojem je svladala Serenu Williams, ovo bilo drugo finale na Grand Slam turniru i druga pobjeda.
Sport / Ostali sportovi | 26. 01. 2019. u 12:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Japanska 21-godišnja tenisačica Naomi Osaka osvojila je svoj drugi Grand Slam naslov i popela se na vrh pojedinačne WTA ljestvice.

Japanka je u subotnjem finalu Australian Opena svladala 28-godišnju Čehinju Petru Kvitovu sa 7-6(2), 5-7, 6-4 za dva sata i 27 minuta igre, propustivši pritom tri meč-lopte kod vodstva 5-3 u drugom setu.

U izjednačenom prvom setu Osaka je kod 6-5 propustila dvije set-lopte, ali je to ispravila odlično odigranim ‘tie-breakom’. Kvitova je u drugom setu povela sa 2-0, ali je Osaka nanizala četiri gema te kod 5-3 na servis Čehinje izborila tri povezane meč-lopte. No, Kvitova se preciznim udarcima i snažnim servisima izvukla iz te situacije te potpunim preokretom izborila odlučujući set osvojivši drugu dionicu sa 7-5.

Uoči odlučujućeg seta, vidno uznemirena Japanka otišla je s terena kako bi se smirila i pronašla koncentraciju za nastavak meča. To joj se isplatilo, jer je ‘breakom’ u trećem gemu došla do prednosti koju je mogla udvostručila u sedmom gemu, kad je imala 0-40, ali se Kvitova izvukla.

Ipak, tri gema poslije, 45 minuta nakon što je propustila prve tri meč-lopte, Naomi Osaka je pogodila neobranjiv servis za drugi uzastopni trijumf na Grand Slam turnirima koji joj je donio i ‘broj 1’ na pojedinačnoj WTA ljestvici.

Osaki je nakon prošlogodišnjeg trijumfa na US Openu, u kojem je svladala Serenu Williams, ovo bilo drugo finale na Grand Slam turniru i druga pobjeda.

Japanki je ovo treći naslov u karijeri iz pet finala, dok je Kvitova prvi put poražena u dvoboju za Grand Slam trofej nakon dva trijumfa u Wimbledonu (2011. i 2014. godine) te je ostala na 26 naslova iz 34 nastupa u finalima, javila je Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close