Red Bull Cliff Diving

Nakon Azora, svjetska skakačka elita dolazi u Mostar

Treća stanica Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2018 na rasporedu je u subotu 14. srpnja na Azorskim otocima. Za dva mjeseca svjetska skakačka elita dolazi u Mostar.
Sport / Ostali sportovi | 12. 07. 2018. u 08:49 Bljesak.info
Red Bull Cliff Diving World Series 2018 LIVE Azores, Portugal

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon natjecanja u Teksasu i Bilbau, najbolji svjetski skakači i skakačice narednog vikenda putuju na prelijepe Azorske otoke. To za njih predstavlja povratak korijenima ovog sporta, jer Azori su jedina lokacija prvenstva na kojoj će se dvije od četiri serije skokova izvoditi direktno sa stijene.

Stanje u poretku muškaraca je krajnje izjednačeno: ne samo da su na prve dvije stanice viđena dva pobjednika, već su sva mjesta na oba pobjednička postolja zauzeli različiti skakači.

Trenutno vodeći je pobjednik iz Bilbaa, Steven LoBue (SAD), a slijedi ga nekoliko natjecatelja s minimalnim zaostatkom.

Nakon podbačaja na otvaranju sezone u Teksasu, aktualni prvak Jonathan Paredes (Meksiko) je u Bilbau zauzeo drugo mjesto, tako da je sada petoplasirani u ukupnom poretku. Šestostruki prvak, Britanac Gary Hunt, zauzima tek 11. poziciju. On se i dalje muči s mentalnom blokadom koja ga sprječava da izvodi vijke, te je primoran da izvodi jednostavnije skokove koji nose manje bodova.

Žene nisu nastupale u Bilbau, tako da će im ovo biti druga stanica. U središtu pažnje bit će Meksikanka Adriana Jimenez, koja je sezonu otvorila pobjedom u Teksasu, a također je prošle godine pobijedila na Azorima.

Za petama će joj biti aktualna prvakinja Rhiannan Iffland (Australija), kojoj je mjesto na pobjedničkom postolju u Teksasu izmaklo za svega 0,2 boda. Pažnju treba obratiti i na skakačicu s pozivnicom, Britanku Jessicu Macaulay, koja je u Teksasu bila druga, na svom tek drugom nastupu.

Najbolje svjetske skakače i skakačice moći ćemo gledati uživo 8. rujna na Starom mostu, kada će Mostar po četvrti put biti domaćin natjecanja Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva.

U tijeku je i online natjecanje u kojem je moguće osvojiti putovanje za dvije osobe na završnicu Svjetskog prvenstva 23. rujna u Polignano a Mareu (Italija). Natjecanje je otvoreno do ponedjeljka 16. srpnja, a svi detalji o načinu sudjelovanja mogu se pronaći na ovom linku.

Natjecanje na Azorima bit će direktno prenošeno u subotu 14. srpnja na www.redbullcliffdiving.com i Red Bull TV, te Facebook, YouTube i Twitch kanalima prvenstva, s početkom u 14:30 sati.

Sve informacije i vijesti o prvenstvu mogu se naći na www.redbull.ba i www.redbullcliffdiving.com.

Kopirati
Drag cursor here to close