Jedinstveno iskustvo

Najbrži slijepi bh. sprinter ruši stereotipe na Svjetskom prvenstvu

U BiH ima veliki broj osoba sa nekom vrstom invaliditeta, među njima je oko 550 osoba sa sljepilom.
Sport / Ostali sportovi | 29. 07. 2019. u 17:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak počinje Juniorsko paraatletsko prvenstvo i trajat će četiri dana 1. do 4. kolovoza 2019 u Švicarskoj -  Nottwil. Na istom prvenstvu BiH će imati po prvi put svog sudionika. Bh. paraatletičar Omar Bojčić, sa svojim vodičem Trle Muhamedom, sudjelovat će u disciplini 100 metara u kategoriji T11 (potpuno sljepilo), javlja Anadolu Agency (AA).

Bh. reprezentacija otputovala je u subotu na Svjetsko juniorsko para atletsko prvenstvo, gdje su danas odradili prvi službeni trening, u jednom od najvećih centara u svijetu za paraplegiju ''Swiss Paraplegic Centre Nottwil''.

''Nastup našeg sprintera po rasporedu je u petak, a do tad ćemo raditi na brušenju forme. Drago nam je da smo uspjeli doći na ovo prvenstvo, iz više razloga, a najveći je taj što pišemo povijest BH para atletike, što razbijamo stereotip da invalidne osobe u BiH nemaju dobru budućnost, što širimo poznanstva i veze s kojima unaprjeđujemo naš rad, i u konačnici što je ovo odskočna daska za našeg Omara jer će ovo uvelike promijeniti njegov život'', istaknuo je trener Elmir Ćerimagić.

Foto: Anadolija / Najbrži slijepi bh. printer ruši stereotipe na Svjetskom prvenstvu

U BiH ima veliki broj osoba sa nekom vrstom invaliditeta, među njima je oko 550 osoba sa sljepilom. Svi bi oni trebali biti ravnopravni s drugima.

''Omar Bojčić je pokazatelj da i u invalidnim osobama ima potencijala, zahvaljujući njemu u Nottwilu se vije naša zastava, a i u budućnosti će se vioriti na mnogo većim sportskim manifestacijama, s toga ne gurajmo ove osobe na margine, već ih gurajmo u njihovim potencijalima i tako ćemo svi zajedno kao društvo rasti'', navodi Ćerimagić.

Kopirati
Drag cursor here to close