Tenis

Nadal negoduje zbog wimbledonske formule od koje koristi ima i Čilić

Na trećem Grand slamu sezone koristi se posebna formula u kojoj se u obzir uzimaju i rezultati na travnatoj podlozi u posljednje dvije godine.
Sport / Ostali sportovi | 25. 06. 2019. u 14:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolac Rafael Nadal izjavio je da nije u redu što Wimbledon ima poseban način određivanja nositelja.

Na trećem Grand slamu sezone koristi se posebna formula u kojoj se u obzir uzimaju i rezultati na travnatoj podlozi u posljednje dvije godine, pa zbog toga će Roger Federer biti drugi nositelj, a Nadal treći, usprkos tome što je Španjolac ispred njega na ATP ljestvici, javlja HRT.

To znači da će se Nadal sigurno u eventualnom polufinalu sastati ili s prvim tenisačem svijeta Novakom Đokovićem ili Federerom.

Četvrti nositelj će biti Kevin Anderson koji je trenutačno osmi tenisač svijeta. Od posebne formule, koristi će imati i hrvatski tenisač Marin Čilić. Iako bi trebao biti 17. nositelj po plasmanu, na Wimbledonu će biti 13. nositelj.

''Čini mi se da nije u redu da Wimbledon bude jedini turnir koji ima vlastiti sustav određivanja nositelja. To nije uobičajeno, u tom smislu mogu raditi što god žele. No, bez obzira na to, bilo da sam drugi ili treći nositelj, moram igrati na najvišoj razini. Osjećam da sam spreman otići do kraja'', rekao je Nadal za Movistar Plus.

''Nije stvar u meni, to se događa i drugim igračima, ne poštuje se sve što su učinili tijekom sezone'', dodao je Nadal.

Španjolac je prošle godine izgubio u polufinalu od Đokovića, a prestižni Grand slam na travi osvajao je dvaput u karijeri - 2008. i 2010. godine, javio je HRT.

Kopirati
Drag cursor here to close