Nakon čudesnog preokreta

Nadal: Kod 1:5 sam mislio da je kraj

Nadal je napravio veliki preokret, kako kaže, jednom u tisuću puta.
Sport / Ostali sportovi | 14. 11. 2019. u 09:45 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samo dva dana ranije Rafael Nadal nije izgledao dobro. Baš kao što nije dobrim dijelom trećeg seta protiv Medvedeva, ali u svom stilu nije pomišljao predati se.

Čekao je, tražio i  najmanju priliku. U osmom, pa desetom gemu. I uspio je.  Napravio je veliki preokret, kako kaže, jednom u tisuću puta.

''Kada je Daniil poveo 5:1 mislio da je to kraj, da ću za nekih pet minuta biti u svlačionici. Pa i kod 5:2, sam znao  da je preokret protiv Medvedeva ekstremno neizgledan, ali valjda sam onda krenuo igrati bez pritiska. Tek sam kod 5:3 počeo vjerovati da bi mogao preokrenuti meč. Ova pobjeda je na kraju ustvari bila kombinacija faktora sreće, grešaka protivnika, ali i moje dobre igre u završnici meča.

Ovakav meč se okrene jednom u tisuću puta. Drago mi je, jer prije Londona nisam trenirao onako kako sam želio i trebao. Protiv Medvedeva nije lako igrati jer mijenja svoj način igre. Mentalno je vrlo čvrst, odličan igrač, to je pokazao u drugom dijelu sezone. On je veoma dobar momak i treba se ponositi onime što postiže'', nakon meča je pričao Nadal koji sada ima jednu pobjedu i jedan poraz pa će za prolaz u polufinale morati pobijediti Stefanosa Tsitsipasa koji je već izborio prolazak meču četiri.

Kopirati
Drag cursor here to close