22. i 23. ožujka

Na ''Mostar Run Weekendu'' 1.200 trkača iz 15 zemalja svijeta

'Ovo je prilika da simbolično preko svih mostova povežemo sve stanovnike ovoga grada, te da ova manifestacija, osim sportsko rekreacijska, ubuduće bude i turistička'', kazao je gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić.
Sport / Ostali sportovi | 19. 03. 2019. u 13:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treće izdanje projekta ''Mostar Run Weekend'' na kojem će sudjelovati 1200 trkača iz 15 zemalja svijeta održat će se 22. i 23. ožujka u Mostaru.

Pored polumaratonske utrke kao središnjeg događaja u kojem sudjeluje 600 trkača, program podrazumijeva Humanitarnu utrku građana u dužini od četiri kilometra s 222 prijavljena, kao i Utrku za djecu u dužini od jednog kilometra s 400 prijavljenih natjecatelja.

''Ovo je prilika da simbolično preko svih mostova povežemo sve stanovnike ovoga grada, te da ova manifestacija, osim sportsko rekreacijska, ubuduće bude i turistička'', kazao je gradonačelnik grada Mostara Ljubo Bešlić, na današnjoj konferenciji za novinare.

U sklopu ''Mostar Run Weekenda'' u petak 22 ožujka, na 6. katu hotela 'Mepas', u kongresnoj dvorani održat će se Run konferencija na kojoj će predavači iz cijele regije govoriti o problematici trčanja, prevenciji sportskih ozljeda, rehabilitaciji, o trčanju kao stilu života i pripremam za trkačke poduhvate.

Foto:Bljesak.info / Na ''Mostar Run Weekendu'' 600 trkača iz 15 zemalja svijeta

Run Weekwnd počinje u 8 sati okupljanjem natjecatelja ispred tržnog centra Mepas Mall, odakle će sudionike Polumaratona prevesti do starta koji počinje u 9 sati, u Potocima na lijevoj strani mosta Vojno. Kraj polumaratona predviđen je u 13 sati ispred platoa Mepas Mall gdje će se proglasiti pobjednici.

''Ovaj polumaraton je sportsko rekreativno turistički događaj. Trasa mostarskog polumaratona ove godine prolazi kraj raznih znamenitosti grada, kroz gradske parkove i manje ulice i tom prilikom trkači će osjetiti ritam samoga grada'', kazao je Franjo Lovrić, organizator utrke napominjući da će na ovaj način natjecatelji imati priliku doživjeti sve ljepote grada.

Humanitarna utrka, čiji prihodi idu za pomoć radu Udruženju dijabetičara ''Insula'', započinje u 9 sati iz Ulice kardinala Stepinca, gdje ujedno i završava. Ispred platoa Mepas Mall bit će postavljeni pultovi Udruge gdje će svi zainteresirani moći izmjeriti razinu šećera u krvi i dobiti sve potrebne informacije o dijabetesu.

Dječja utrka ''Meggle maxi junior'' u dužini od 1 km počinje u 12 sati, održat će se ulicama dr. Ante Starčevića, kneza Višeslava i kardinala Stepnica. Za ovu utrku prijavilo se 400 djece, a ono najvažnije svi će dobiti medalju.

Kopirati
Drag cursor here to close