Svjetski rekord

Muhammad: Znala sam da će utrka biti brza, ali ovako ne

Muhammad je slavila ispred sunarodnjakinje Sydney McLaughlin (52.23), a brončano odličje osvojila je Jamajčanka Rushell Clayton (53.47).
Sport / Ostali sportovi | 05. 10. 2019. u 08:07 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dalilah Muhammad je velika, možda i najveća priča dosadašnjeg dijela svjetskog prvenstva. Amerikanka koja je deset dana prije početka američkih kvalifikacija pala na treningu, udarila glavom u stazu, ostala bez svijesti i završila na hitnoj. Na kraju se nastupala i pobijedila i ne samo to. Srušila je svjetski rekord Yulije Pechonkine star 16 godina postavivši novi 52.20.

Sada je Dohi uzela zlatnu medalju popravivši za četiri stotinke svoj dosadašnji svjetski rekord. Sada najbolje vrijeme iznosi 52.16.

Muhammad je slavila ispred sunarodnjakinje Sydney McLaughlin (52.23), a brončano odličje osvojila je Jamajčanka Rushell Clayton (53.47). Ovo je drugi svjetski rekord postavljen na ovom svjetskom prvenstvu, a prvi u pojedinačnim disciplinama.

''Teško je opisati kako se osjećam. Žarko sam željela ovu titulu svjetskog prvaka i naravno da je fantastično oboriti svjetski rekord. Od samog početka sam krenula, osjetila sam u završnici kako me stiže Sydney McLaughlin, ali sam izdržala. Znala sam da će utrka biti brza, ali ne ovako, rekla je Muhammad nakon finalne utrke.

Osmog dana natjecanja na svoje su došli domaći navijači zahvaljujući skakaču u vis Mutazu Essi Barshimu. Barshim je vodio veliku borbu s dvojicom ruskih atletičara Mikhailom Akimenkom i Ilyom Ivanyukom. Obojica Rusa su izvukla maksimum, ali preko 2.37 nisu mogli. Za razliku od njih, na opće oduševljenje, Barshim je u prvom pokušaju preskočio pomenutu visinu i nije bilo potrebe da ponovo izlazi na zaletište.

Nevjerojatno uzbudljiva utrka i borba za naslov svjetskog prvaka viđena je u utrci na 3000 metara steeple. Kenijac Conseslus Kipruto je za samo jednu stotinku nadmašio Etiopljanina Lamechu Girmu i obranio naslov iz Londona.

Bahamac Steven Gardiner prvi je put osvojio naslov svjetskog prvaka na 400 metara. Jedini se spustio ispod granice od 44 sekunde (43.48) i istrčao najbolji rezultat u karijeri. Kolumbijac Anthony Jose Zambrano je za srebro postavio novi rekord Južne Amerike (44.15) nadmašivši brončanog Amerikanca Freda Kerleyja za dvije stotinke (44.17).

Kopirati
Drag cursor here to close