Zlato u tajlandskom boksu

Muay thai: Mostarac Petar Drežnjak prvak Hrvatske

Mostarac Petar Drežnjak iz Muay thai kluba Hunter iz Mostara uspješno je obranio naslov prvaka Hrvatske od prošle godine u kategoriji +91 kilogram.
Sport / Ostali sportovi | 04. 12. 2019. u 08:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Petar Drežnjak (lijevo) i Miro Velagić (desno)

U Osijeku je protekle nedjelje održano prvenstvo Hrvatske u tajlandskom boksu (muay thai) u organizaciji Kluba borilačkih sportova Hus iz Osijeka.

Prvenstvo se održalo u dvorani Gradski vrt gdje je nastupilo 100 boraca iz 15 klubova među kojima i Mostarac Petar Drežnjak iz Muay thai kluba Hunter iz Mostara.

Petar Drežnjak je u kategoriji +91 kilogram uspješno obranio naslov prvaka od prošle godine.

U finalu je pobijedio Mateja Bajamića predstavnika KTB Marjan iz Splita nokautom u prvoj rundi.

Petar je ovim osvojenim prvim mjestom potvrdio da je u sjajnoj formi još od Svjetskog prvenstva u Tajlandu gdje se također okitio zlatom te opravdao ulogu favorita koju su mu i sami organizatori prvenstva dodijelili.

Osim osvojenog prvog mjesta Petar je proglašen i najboljim borcem prvenstva kao i najboljim u izvođenju Wai Kru (tradicionalni ritual prije borbe) koji se po novim pravilima IFMA (Svjetske Muay Thai organizacije) nastoji očuvati tradicija tajlandskog boksa kao plemenitog sporta.

''Ovo je izuzetna godina za mene. Prvo sam osvojio Svjetsko prvenstvo u Bangkoku, a sada i prvenstvo Hrvatske gdje sam kao favorit bio i pod malim pritiskom za osvajanje. Sve je prošlo super za mene i sada idem na lagani odmor gdje ću u krugu obitelji i prijatelja proslaviti ovu titulu. Hvala mojim trenerima Dariju Jurišiću (KTB Split, Split), Slavenu Planiniću (Slava MMA, Mostar) i Miri Velagiću (MTC Hunter, Mostar) te svima koji su pomogli u pripremama'', rekao je Petar Drežnjak.

Zahvalio se i svojim sponzorima Noćnim klubovima ''Drugi način'' i ''Golden Cube'' bez kojih odlazak na prvenstvo ne bi bio moguć.

Sljedeća godina donosi nove izazove za ovog mladog borca jer planira započeti karijeru u profesionalnom tajlandskom boksu pa mu ovim putem čestitamo i želimo što više uspjeha.

Kopirati
Drag cursor here to close