Rektor Tomić

Mostarsko Sveučilište želi ulagati u vrhunske sportaše

Rektoru Tomiću je uručena zlatna plaketa u povodu 25. godišnjice osnutka kluba za nesebičan doprinos razvoju sporta u gradu Mostaru.
Sport / Ostali sportovi | 03. 12. 2017. u 14:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak je u prostorijama Rektorata Sveučilišta u Mostaru upriličen sastanak između rektorata i HMRK Zrinjski. U ime rektorata prisutni su bili rektor prof.dr.sc. Zoran Tomić te prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom prof.dr.sc. Zdenko Klepić, dok su u ime HMRK Zrinjski nazočili predsjednik Upravnog odbora Branislav Stojkić, predsjednik skupštine Dario Pušić, predsjednik Nadzornog odbora prof.dr.sc. Dragan Babić te tajnik Filip Garmaz i voditelj stručnog stožera Goran Lovrić.

Rektor Tomić je prisutne izvijestio o nastojanjima integracije fakulteta Sveučilišta u Mostaru i jačanju Mostara u cijeloj regiji kao grada znanosti i novih tehnologija. Naglasio je nastojanja kako bi sport bio jedan od važnijih segmenata u razvoju Sveučilišta, a rukometni klub Zrinjski jedan od prvih s kojima žele potpisati obostranu suradnju u naobrazbi igrača kao i trenerskog kadra.

Rektor je također naglasio kako će ovo Sveučilište biti na raspolaganju svim vrhunskim sportašima koji se žele školovati na mostarskim fakultetima, a ujedno pratiti svoje obveze na sportskim borilištima, priopćeno je.

Predsjednik Stojkić se zahvalio rektoru i iskazao zadovoljstvo dobrom suradnjom s Fakultetom FPMOZ kao i sa samim rektoratom i senatom koji su odobrili korištenje sportskih prostora na Sveučilišnom kampusu u Rodoču i kako se nada produženju suradnje na dugi niz godina kako bi se moglo još ozbiljnije ulagati u postojeće prostorije koje bi uskoro mogle postati i rukometni dom, priopćeno je.

Predsjednik skupštine Pušic je istaknuo veliko ulaganje u stručni kadar i potrebu za educiranjem trenera u Školi rukometa. Dr. Babić se osvrnuo na polovicu igrača koji studiraju na Sveučilištu u Mostaru i kako je ova suradnja na obostrano zadovoljstvo koju ćemo mi kao sportski kolektiv itekako cijeniti.

Predsjednik Stojkić je obećao kako će novi crni dres HMRK Zrinjski biti s logom Sveučilišta u Mostaru, a premijerno će biti predstavljen uoči utakmice s Krasnodarom u okviru Challenge Cupa.

Rektoru Tomiću je uručena zlatna plaketa u povodu 25. godišnjice osnutka kluba za nesebičan doprinos razvoju sporta u gradu Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close