Judo

Mostarskim judo “Galebovima” sedam medalja i pehar

Sport / Ostali sportovi | 10. 04. 2017. u 09:45 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Judo klub “Neretva” nastavlja sa nizom dobrih rezultata. Nakon šest medalja osvojenih na Državnim prvenstvima, nastavljaju dominaciju i na međunardnoj sceni.

Naime, proteklog vikenda nastupili su na Međunarodnom judo kupu „Stanko Lopatić“ na Palama. Turnir je okupio oko 300 natjecatelja iz Srbije, Crne Gore i BiH. Učestvovalo je preko 30 klubova iz pomenutih država. Obzirmo na manji broj natjecatelja od očekivanog turnir je bio izuzetno jak, jer su na turniru nastupili veoma dobri natjecatelji.

Mostarska Neretva je imala svojih deset natjecatelja, a kući su se vratili bogatiji za 7 sjajnih odličja i jednim peharom. Osvojene su 2 zlatne, 2 srebrene i 3 brončane medalje. Najboljim su se pokazala dva juniora, David Pušić i Ante Galić koji su došli do finala sa pobjedama na jako atraktivne judo tehnike.

David Pušić u kategoriji do 66 kg imao je tri sjajne pobjede nad predstavnicima, Srbije, Crne Gore i BiH. U finalnom bloku također pobjeđuje dosta iskusnijeg i starijeg protivnika i tako osvaja zlatnu medalju i pehar. Pušić je inače i ovogodišnji senirski judo prvak BiH, a tek je prva godina juniora, te je nedavno postao i aktuelni Viceprvak Europe u BJJ, održanom u Rimu zahvaljujući treneru Slavenu Planiniću (Slava MMA) kojeg moramo spomenuti ovim putem i zahvaliti se što je pomogao u pripremama ovog sjajnog sportaša koje su uvelike pomogle i u judo natjecanju.

Ante Galić u kategoriji do 73 kg imao je četiri odlične borbe, sve na Ippon-e, a u finalnoj borbi ga dočekuje prvak BiH i Balkana više puta, sjajni Filip Stojak od kojeg Galić gubi tek u zlatnom bodu i to na kaznu. Galić se trenutno priprema za državno prvenstvo BiH za juniore koje se održava u Bihaću početkom svibnja, a prije toga imat će još jedno provjerno natjecanje u Prijedoru sljedeći vikend.

Domagoj Pušić (st.pionir) do 46 kg osvaja zlatnu medalju pobjedivši sve svoje protivnike na Ippon-e, a redom su padali protivnici iz BiH, SRB i MNE.

Stjepan Salmanić (ml.pionir) do 42 kg (inače brončani na prvenstvu BiH) osvaja srebrenu medalju, izgubivši u finalu uz pomoć sudaca koji su ipak bili nešto naklonjeniji svome natjecatelju. Može se samo reći, BRAVO za Stjepana i neka mu to bude razlog da bude još uporniji u svojoj namjeri, a to je da postane državni prvak i bude što bolji učenik i sportaš.

Brončanim medaljama ovaj put okitili su se mlađi pioniri, Karlo Križanac, Hrvoje Knezović i Sergej Jarendić sa samo jednim porazom.

Peta mjesta su osvojili Mak Hadžić i Rade Vranješ. Oni su imali po dvije pobjede i dva poraza.
Svi natjecatelji su pokazali svoju borbenost i pokušali se popeti na najviše pobjedničko postolje. Nekima je to pošlo za rukom, a neki će se ipak potruditi da to postignu na nekom drugom natjecanju.

Treneri „Neretve“ su jako zadovoljni svojim natjecateljima te vidjeli greške i nedostatke na kojima se svakako poraditi u narednom razdoblju.

Kopirati
Drag cursor here to close