5. rujna

Mostarski polumaraton bit će održan uz posebne mjere

Na samom startu utrke natjecatelji će obavezno nositi zaštitne maske, po ulasku u cilj utrke zabranjeno je bilo kakvo okupljanje natjecatelja i gledatelja.
Sport / Ostali sportovi | 02. 09. 2020. u 07:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Uloženo je truda više nego ikada, ali smo uspijeli ... sve smo posložili da 4.Mostarski polumaraton bude održan'', istaknuli su organizatori Mostarskog polumaratona za Bljesak.info.

Rješenje je u tome da neće biti grupiranja ljudi. Prijevoz autobusima organiziran je sa četiri lokacije u središtu grada, a to su Španjolski trg, Trg Musala, Rondo i Autobusna stanica.

Na svakoj od navedenih lokacija autobusi će biti podjeljeni na mikrolokacije. Zajednički start imati će samo najbrži trkači, cca. 50 ljudi, sa poštivanjem svih epidemioloških mjera.

Vrijeme se mjeri elektronski, tako da ostali trkači neće imati zajednički start nego će počinjati utrku po izlasku iz autobusa.

4. Mostarski polumaraton 05.09.2020 uz posebne mjere sigurnosti.

Prvotni termin održavanja 4. Mostarskog polumaratona planiranog u proljetnom terminu odgođen je zbog pandemije virusa Covid 19.

Navedeni virus je uvelike utjecao na organizaciju sportskih događaja pa su se i organizatori ove Sportsko-turističke manifestacije morali prilagoditi novonastaloj situaciji. U sklopu manifestacije otkazana je stručna konferencija o trčanju. Zbog nemogućnosti provedbe higijensko epidemioloških mjera otkazana je i MONTE utrka za djecu.

Tako će ovo izdanje manifestacije zabilježiti sudjelovanje natjecatelja na Mostarskom polumaratonu i „HT ERONET“ Humanitarnoj utrci u dužini od 4 kilometra. Posebni uvjeti sudjelovanja podrazumijevaju pridržavanje svih higijensko epidemioloških mjera propisanih od Zavoda za javno zdravstvo FBIH. Svi natjecatelji će proći trijažu i mjerenje tjelesne temperaturu.

Foto: PR / Mostarski polumaraton bit će održan uz posebne mjere

Na samom startu utrke natjecatelji će obavezno nositi zaštitne maske, po ulasku u cilj utrke zabranjeno je bilo kakvo okupljanje natjecatelja i gledatelja.

Sigurnost organizacije i zahtijevi trčanja

Kada govorimo o zdravlju trkača i sugurnosti organizacije natjecanja u uvjetima COVID 19 virusa potrebno je naglasiti da se trčanje kao individualni beskontaktni sport odvija na otvorenom te pruža mogućnost svim trkačima za držanjem propisane distance, što ga uz odgovorno ponašanje čini aktivnošću sa minimalno rizika, uz velike psihofizičke dobrobiti za zdravlje.

Organizatori ističu ODGOVORNOST kao osnovnu karakteristiku i preduvjet uspješne realizacije „4. Mostarskog polumaratona“. Budimo odgovorni prema sebi, budimo odgovorni prema drugim trkačima, budimo odgovorni prema svim sudionicima manifestacije.

Također je važno naglasiti prilagodbu na vlastite mogućnosti odnosno razinu pripremljenosti, kao i vremenske uvjete poput visoke temperature zraka koji tijekom ove aktivnosti mogu utjecati na samo zdravlje trkača. Shodno tome na udaljenosti od svako četiri kilometra organizatori su natjecateljima osigurali okrijepne stanice za osvježenje.

Đemalu Kasumoviću startni broj 1

Startni broj 1 na Mostarkom polumaratonu ove godine nosi Đemal Kasumović, mostarac koji se iskazao mnogim volonterskim akcijama među kojima je i dugotrajno čišćenje Trim staze na Bijelom Brijegu poznate kao pluća grada Mostara i mjesta za trening velikog broja trkača. Ovom gestom organizatori su željeli Đemi zahvaliti za sve što radi za bolji Mostar.

Humanitarna utrka građana

Poseban dio manifestacije tradicionalno čini Humnitarna utrka građana. Ove godine zajedno sa generalnim partnerom utrke HT ERONET, građani trče 4 kilometra za pomoć radu udruge osoba s Down sindromom.

Slogan utrke je „trčanje bez diskriminacije“ te se njime želi skrenuti pažnju na bavljenje tjelesnom aktivnošću i sportom svih skupina društva. Humanitarna utrka građana „4K HT ERONET“ startati će intervalno ispred TC Mepas Mall i to po čip elektronskom sistemu od 08:00-08:30h kako bi se izbjeglo grupiranje većeg broja ljudi na jednom mjestu.

Kopirati
Drag cursor here to close