II. TrofeoCitta' di Prato

Mostarski plivači uspješni na natjecanju u Italiji

''Nastup u ovako jakoj konkurenciji bio je jedno veliko iskustvo za naše plivače i plivačice, te nagrada za dosadašnji i poticaj za daljnji rad'', kažu iz kluba.
Sport / Ostali sportovi | 21. 05. 2018. u 22:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na međunarodnom plivačkom natjecanju „II. TrofeoCitta' di Prato“u gradu Prato u Italiji uspješan nastup imali su plivači i plivačice APK „Zrinjski“ Mostar: Ivo Pandža (2000), Petar Lasta (2001), Barbara Buljan (2000), Iva Komadina (2001) i Ema Pandža (2005).

S njima su bili i treneri Marinko Ferenc i Dinko Cvitković.

Svi plivači i plivačice APK „Zrinjski“na ovom natjecanju isplivali su odlične pojedinačne rezultate, a da ni ovaj put ne prođe bez medalja pobrinula se Barbara Buljan koja je osvojila srebro na 50 m leđno i broncu na 50 m delfin.

Natjecanje je bilo iznimno jako - među skoro 600 plivača i plivačica iz 30 plivačkih klubova iz Italije, Slovenije, Australije i Bosne i Hercegovine bili su tu i sudionica Olimpijskih igara Tjaša Vozel iz Slovenije te veliki broj državnih prvaka, reprezentativaca i sudionika svjetskih i europskih prvenstava (Megli Filippo, Christian Ferraro, Niccolo Bonacchi, Linda Caponi, Giole Maria Origlia, ...).

Najvrjedniji rezultat na natjecanju isplivala je Linda Caponi - 790 FINA bodova na 400m slobodno, a u još čak 31 disciplini isplivano je preko 700 FINA bodova.

''Nastup u ovako jakoj konkurenciji bio je jedno veliko iskustvo za naše plivače i plivačice, te nagrada za dosadašnji i poticaj za daljnji rad. APK „Zrinjski“ Mostar posebnu zahvalu upućuje predsjednika Hrvatskog plivačkog saveza Ivanu Varvodiću i Sandru Castagnoliju, glavnom treneru plivačkog kluba „Futura Club I Cavalierissd“, organizatoru ovog plivačkog natjecanja, za svu pomoć u realizaciji nastupa na ovom natjecanju'', kažu iz kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close