Jedan od najstarijih u BiH

Mostarski Judo klub ''Hercegovac'' slavi 54. rođendan

Judo klub ''Hercegovac'' je jedan od najstarijih borilačkih klubova u Bosni i Hercegovini
Sport / Ostali sportovi | 21. 12. 2017. u 16:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Judo klub ''Hercegovac'' iz Mostara u subotu, 23. prosinca 2017. godine, obilježit će 54 godine postojanja kluba. Povodom ove manifestacije proglašavaju se najbolji sportaši za proteklu godinu.

Proslava će se održati u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru s početkom u 18.00 sati.

Judo klub ''Hercegovac'' je jedan od najstarijih borilačkih klubova u Bosni i Hercegovini. Nastao 23. prosinca 1963. godine, te bez prekida radi cijelo vrijeme, čak i u doba opsadnog stanja, za vrijeme Domovinskog rata.

''Za ostanak kluba najzaslužniji su njihovi članovi, roditelji, treneri, uprava i sve prethodne uprave koje su upravljale ovim klubom, zbog toga im se ovom prigodom odaje počast za održavanje stabilnosti kluba sve ove godine'', navode iz kluba.

U tekućoj godini Hercegovac je sudjelovao na 38 turnira te u Mostar donio 461 medalju, od čega 204 zlatne, 118 srebrnih i 139 brončanih. Kroz godinu klub je čak 43 puta osvojio pehar za najbolju ekipu, najboljeg pojedinca turnira ili najboljeg trenera turnira.

Iz kluba su priopćili kako je ovo najuspješnija godina od osnutka kluba do danas.

''Nakon završenog programa, biti će upriličen svečani domjenak na kojem želimo počastiti sve nazočne, a svoj djeci biti će uručeni prigodni poklon paketići'', navode iz Judo kluba ''Hercegovac''.

Kopirati
Drag cursor here to close