Nestle liga

Mostarski atletičari uspješni u Banja Luci

Za Hrvatski atletski klub (HAK) Zrinjski nastupilo je 12 atletičara/ki u šest disciplina: 100 metara, 300 m, 600 m, skok u vis, skok u dalj, kugla i štafeta 4x100 metara.
Sport / Ostali sportovi | 12. 10. 2018. u 12:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Finale Nestle lige u atletici održalo se u četvrtak na stadionu u Banja Luci gdje su nastupila dva hercegovačka kluba, iz Mostara i Čitluka. Osim iz tih gradova nastupili su i atletičari iz Banja Luke, Prijedora, Sokolca, Sarajeva, Tuzle i Zenice.

Za Hrvatski atletski klub (HAK) Zrinjski nastupilo je 12 atletičara/ki u šest disciplina: 100 metara, 300 m, 600 m, skok u vis, skok u dalj, kugla i štafeta 4x100 metara.

Prva disciplina skok u vis donijela je srebrenu medalju za atletičarku Zrinjskog Magdalenu Šunjić koja je, navode iz kluba, odličnim skokovima završila na drugom mjestu ostvarivši svoj najbolji osobni rezultat i pokazavši veliki talenat za ovu disciplinu.

Foto: PR / HAK Zrinjski u Banja Luci

Skok u dalj donio je nova uzbuđenja kada je nastupila Ana Dorotea Markić koja  već duže vrijeme se nalazi u vrhu BiH atletike u ovoj disciplini. U odličnom nadmetanju gdje se borilo za svaki centimetar, atletičarka Zrinjskog završila je na trećem mjestu okitivši se brončanom medaljom sa sjajnim skokom 4 metra i 56 centimetara, što je ujedno i njen novi osobni rekord, priopćeno je iz HAK Zrinjski.

Dosta dobrih rezultata ostvarili su i ostali atletičari Zrinjskog u svojim disciplinama: Marija Šunjić, Barbara Prekpalaj, Lana Zovko, Antonela Mikulić, Petar Mikulić, Ivano Knežević, Josip Mijić i Robert Brajković.

Treneri HAK Zrinjskog Dario Markić i Jadranko Leventić ocijenili su ovu sezonu jako uspješnom za klub, a osim odličnih rezultata u ovoj sezoni zadovoljni su i članstvom u klubu i sve većim zanimanjem djece i mladih za ovaj sport.

Kopirati
Drag cursor here to close