Planinari - lađari

Mostarci na ''Maratonu lađa 2020.''

Maraton lađa je najznačajniji događaj u dolini Neretve koji se već tradicionalno 23 godine održava svake godine u mjesecu kolovozu.
Sport / Ostali sportovi | 30. 07. 2020. u 15:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Hrvatskog planinarskog društva ''Prenj'' 1933., u sklopu aktivnosti promicanja boravka na otvorenom i jačanja psiho-fizičke spreme, prijavili su ekipu za “Maraton lađa 2020”.

Naime, Maraton lađa je najznačajniji događaj u dolini Neretve koji se već tradicionalno 23 godine održava svake godine u mjesecu kolovozu.

''Ove godine nastupamo pod motom “važno je sudjelovati i ne biti zadnji”. Ekipa vrijedno trenira i priprema se, prvotno na gumenjaku na Mostarskom jezeru, a sad već u pravim natjecateljskim lađama u Metkoviću. Za prvi nastup kao debitanti, za svu opremu i sve što je potrebno… snalazimo se kako znamo i umijemo.

Zahvaljujemo se mostarskim vatrogascima, ronilačkom klubu “Neretva” iz Mostara, Interventnoj spasilačkoj službi Mostar, HGSS Stanica Mostar, Lađarima iz Čeljeva, Krovnoj udruzi lađara Metković, lađarskim ekipama sv. Ilija Metković i Komin – koji su nam izašli u susret, omogućili prvi dio u Mostaru, te drugi dio priprema u Metkoviću'', priopćili su iz društva, pozivajući sve sponzore da podrže njihov rad.

Kopirati
Drag cursor here to close