HAK Zrinjski

Mostarac Ivan Obradović atletski prvak BiH na 300 metara

Sport / Ostali sportovi | 08. 05. 2017. u 08:01 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na stadionu u Sokolcu, u organizaziji AK Glasinac, 7. svibnja 2017. godine održano je pojedinačno prvenstvo BiH u atletici  za cicibane i cicibanke, te pionire i pionirke u atletici, gdje su mladi atletičari iz Mostara ostvarili zapažene rezultate.

Nastupila su 23 kluba iz cijele Bosne i Hercegovine s velikim brojem natjecatelja. HAK Zrinjski nastupio je s 12 atletičara i atletičarki i ostvario veliki uspjeh.

Prošlogodišnji dvostruki prvak države (60 m, 200 m) Ivan Obradović (2005.), ovoga puta u utrci na 300 metara pokazao je svu nadmoć nad ostalim atletičarima i odličnim rezutatom (44,76 sekundi) osvojio zlatno odličje i ove godine, te postao prvakom BiH i pokazao da je pred njim sjajna atletska karijera.

Par centimetara do odličja s odličnim skokom u dalj (3,97 metara) Ana Dorotea Markić (2005.) zauzela je visoko 4. mjesto u državi, ostvarila novi osobni rekord i pridružila se samom vrhu skakačica u dalj.

Naposljetku, u utrci štafeta 4x100m sjajni atletičari HAK Zrinjski (Petar Mikulić, Mario Bilušić, Kristijan Crnogorac, Ivan Obradović) okitili su se zlatnim odličjem i postali prvaci države sa sjajnim istrčanim rezultatom (56,47 sekundi).

Odličan nastup sa nekoliko osobnih rekorda imali su Magdalena Šunjić, Marija Šunjić, Marija Pehar, Ena Ćorić, Ema Damjanović, Antonela Mikulić i Marija Obradović.

Prezadovoljni nastupom svojih atletičara, iz HAK Zrinjski najavljuju još uspješniji nastavak sezone i odlične rezultate na sljedećem natjecanju Dječje lige koja će se održati u Sarajevu 13. svibnja 2017. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close