Bronca

Mostarac David Azinović treći u Europi

David je višegodišnji prvak Bosne i Hercegovine u solo konkurenciji iz jazz dance-a, klasičnog i modernog baleta.
Sport / Ostali sportovi | 03. 11. 2021. u 11:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Plesač Športskog plesnog kluba Zrinjski, David Azinović (2006. godište) iz Mostara osvojio je visoko 3. mjesto na Europskom prvenstvu iz jazz dance-a, klasičnog, modernog i suvremenog baleta, održanog od 23. do 24.10.2021. godine u Skoplju, Sjeverna Makedonija, priopćeno je danas iz kluba.

David Azinović se s koreografijom Nuvole Bianche (Bijeli oblaci) koju je osmislila Zulejha Kečo, kao državni prvak Bosne i Hercegovine u solo konkurenciji iz modernog baleta, kvalificirao kroz Savez modernih plesova u Bosni i Hercegovini na Europsko prvenstvo u organizaciji International Dance Organization (IDO – Međunarodna organizacija plesa).

Športski plesni klub Zrinjski je ponosni član Saveza modernih plesova Bosne i Hercegovine, koji uz zdrav natjecateljski duh omogućava da se plesači razvijaju i rastu te kao jedini mostarski klub član saveza budu dio bosanskohercegovačke, a time i svjetske plesne obitelji.

Plesači se pripremaju prema IDO pravilima (International Dance Organization), odnosno pomno razrađenom standardu prilagođenom psihofizičkoj i kronološkoj dobi plesača koji je propisan od strane Svjetskog plesnog saveza.

David je višegodišnji prvak Bosne i Hercegovine u solo konkurenciji iz jazz dance-a, klasičnog i modernog baleta. Bosnu i Hercegovinu je na Europskom i Svjetskom prvenstvu već predstavljao i uvijek se plasirao u finale. Također, nastupao je na mnogim domaćim i međunarodnim natjecanjima, kao i brojnim priredbama, predstavama, kulturnim manifestacijama i slično. Pred Davidom su pripreme za Svjetsko prvenstvo iz modernog baleta koje bi se trebalo održati u Poljskoj u prosincu ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close