Mostar Half Marathon

Mostar privukao najbolje trkače regije

Zbog maratona je najavljena posebna regulacija cestovnog prometa u Mostaru za subotu 24. ožujka uslijed održavanja utrke.
Sport / Ostali sportovi | 23. 03. 2018. u 20:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na mostarskom polumaratonu sudjelovat će 500 trkača iz pedesetak zemalja.  

Ove se godine se Mostarski polumaraton održava kao središnji događaj u sklopu Mostar Run Weekenda, koji će se održati 23. i 24. ožujka, unutar kojeg će biti održane ukupno tri utrke i stručna konferencija o trčanju.

Titulu prošlogodišnjeg pobjednika brani Ante Živković, dok je u konkurenciji atletičarki najbrža bila Marija Vrajić – Trošić. Na ovogodišnji Mostarski polumaraton, među ostalima, prijavila se i aktualna hrvatska prvakinja u polumaratonu Matea Parlov.

Inače, i ovogodišnja manifestacija održava se u organizaciji Udruge "Zdrav život – Kinezis", a partner je Sveučilište u Mostaru.

Zbog maratona je najavljena posebna regulacija cestovnog prometa u Mostaru za subotu 24. ožujka uslijed održavanja utrke. Utrka će početi u 9 sati iz naselja Vojno (Potoci) desnom stranom rijeke Neretve do Rudarske ulice. Rudarskom ulicom, nakon čega skreće u Vukovarsku ulicu iz koje se odvaja desno u Dubrovačku ulicu.

Staza dalje nastavlja lijevo ulicom Blajburških žrtava, te 3. bojne Cimske, prolazeći pored Sveučilišne bolnice na Bijelom Brijegu ulicom dr. Petra Rizza.

Dalje skreće lijevo u ulicu Matice hrvatske, pored Građevinskog fakulteta ulicom Stjepana Radića i odvaja se desno u ulicu kralja Tomislava. Nadalje staza ide lijevo u ulicu kralja Zvonimira prolazeći neposrednom blizinom ''Parka Nobelovaca'' gdje se odvaja desno u Ulicu kralja Tvrtka.

Staza nastavlja Šetalištem Nikole Šubića (Lenjinovo)  prema Španjolskom trgu prolazeći kraj Stare gimnazije. Idući pravo ulicom Hrvatskih branitelja prolazi se kraj gradske vijećnice nastavljajući Bulevarom. Bulevarom se nastavlja do južnog izlaza iz grada gdje se odvaja i prelazi rijeku Neretvu preko mosta ''Hasan Brkić''. Staza dalje nastavlja Titovom ulicom lijevo i prelazi preko Lučkog mosta. Staza se odvaja desno idući ulicom Gojka Vukovića (kroz naselja Ograda i Šemovac).

Nadalje skreće desno u ulicu Husnije Repca, zatim kroz ulicu Rade Bitange ulazi u ulicu Adema Buća u kojoj se odvaja desno prelazeći Neretvu preko mosta Bunur. Zatim staza ide ulicom Braće Fejića, te Mladena Balrode, nakon čega se odvaja lijevo prelazeći Neretvu preko Carinskog mosta nakon čega slijedi skretanje u ulicu dr. Mile Budaka, pa lijevo u Vokića i Lorkovića, također lijevo u dr. Ante Starčevića, i cilj u ulici Kardinala Stepinca ispred tržnog centra ''Mepas Mall''.

S obzirom kako će natjecatelji tijekom cijele utrke u dužini od 21 kilometar trčati gradskim prometnicama, Policijska uprava Mostar će regulirati promet od 9 do 13 sati, te organizatori utrke mole građana za razumijevanje.

Kopirati
Drag cursor here to close