6. božićni kup

Mostar: Održano međunarodno plivačko natjecanje

Kup je organiziran u dva dijela, prvi za mlađe uzraste i drugi za starije plivačice i plivače.
Sport / Ostali sportovi | 11. 12. 2017. u 13:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu, 9. prosinca, na bazenu kampusa Fakulteta prirodoslovno - matematičkih i odgojnih znanosti u Rodoču, u organizaciji APK Zrinjski-Mostar, uz potporu Sportskoga saveza Grada Mostara i FPMOZ Sveučilišta u Mostaru, održan je ''6. Božićni kup''. Od ove godine je ovaj plivački miting, međunarodnoga karaktera, uvršten u Europsku plivačku asocijaciju LEN, čiji je počasni član Ivan Varvodić, inače predsjednik PS-RH, bio nazočan,  što se odrazilo kako na broj klubova i natjecatelja tako i na samu kvalitetu natjecanja.

Turnir je otvorio gradonačelnik Mostara,  Ljubo Bešlić, a prigodnim riječima obratio se i Stipo Buljan, predsjednik APK Zrinjski. Natjecanju je nazočio i predsjednik Sportskoga saveza Grada Mostara, Hasan Šišić, a brojnu sudačku ekipu koja je koristila najsuvremeniju elektronsku opremu za mjerenje, predvodila je tajnica plivačkoga saveza FBiH Enisa Beganović.

Foto: APK Zrinjski-Mostar / Turnir je otvorio gradonačelnik Mostara,  Ljubo Bešlić

Kup je organiziran u dva dijela, prvi za mlađe uzraste i drugi za starije plivačice i plivače. U jakoj konkurenciji  je nastupilo 12 klubova iz RH i BiH s ukupno 105 natjecatelja. Ekipno su najbolji su bili članovi PK Šibenik, a drugi u ekipnom poretku su bili plivači Bosne iz Sarajeva. Domaćin APK Zrinjski se u ekipnom poretku sa 17 osvojenih medalja (6 zlatnih, 8 srebrenih i 3 bronce) izborio za treće mjesto. Vrijedi istaknuti i posebno dobre rezultate koje su pojedinačno ostvarili član PK Šibenik Robert Vukičević i plivačica zagrebačkoga plivačkoga kluba Ana Radić koji su osim medalja dobili i novčane nagrade.

Svakako su domaćini ponosni i na činjenicu kako su njihovi plivači zauzeli drugo mjesto na ljestvici napretka. Organizacija i uvjeti su bili na visokoj razini, a iz APK Zrinjski ističu kako ih više od ostvarenih rezultata i osvojenih medalja raduje porast zanimanja mladih za ovaj sport.

Foto: APK Zrinjski-Mostar / Medalje

Osvajači medalja za APK Zrinjski:

Ema Pandža - 2 zlata
Kristian Alpeza - zlato i srebro
Barbara Buljan -zlato i srebro
Ana Marinčić -  zlato i srebro
Ivo Pandža - zlato
Iva Komadina - 2 srebra
Alen Delić - srebro
Nikola Vidačković - srebro
Ante Puce - srebro
Viktor Jurešić - bronca
Klara Karamatić - bronca
Marjan Maro Zovko- bronca

Kopirati
Drag cursor here to close