4. rujna

Mostar je domaćin Europskog prvenstva u bodybuildingu i fitnessu

Mostar je 4. rujna domaćin europskog prvenstva: Na najveći sportski događaj u BiH u 2021. godini dolazi stotinjak najboljih bodybuildera
Sport / Ostali sportovi | 25. 08. 2021. u 13:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za deset dana Mostar i Bosna i Hercegovina bit će centar bodybuildinga u Europi.

Naime, grad na Neretvi 4. rujna prvi put u svojoj povijesti bit će domaćin Europskog prvenstva u bodybuildingu i fitnessu.

Glavni krivac za održavanje ovog velikog sportskog događaja u našoj zemlji je Elma Škaljić iz bodybuilding kluba "Mo klub" iz Mostara, koja je pod zastavom BiH prvi put u povijesti u našu zemlju donijela svjetsko zlato u profesionalnom bodybuildingu i fitnessu.

''Ponosna sam što će Mostar i BiH biti domaćini jednog ovako bitnog sportskog natjecanja. Već sada smo spremni za najveći sportski događaj u BiH u 2021. godini. U sportsko rekreativnom centru "Midhat Hujdur Hujka" 4. rujna očekujemo sudjelovanje stotinjak najboljih bodybuildera iz cijelog svijeta. Točan broj sudionika još se ne zna, jer se kandidati mogu prijavljivati sve do 8 sati na dan natjecanja. Amatersko prvenstvo je za predstavnike iz Europe, a na profesionalnom natjecanju pravo sudjelovanja imaju bodybuilderi iz cijelog svijeta. Europsko prvenstvo u bodybuildingu i fitnessu trebalo je biti održano prošle godine, ali je zbog koronavirusa prolongirano za 2021.'', kaže svjetska šampionka u profesionalnoj ligi i predsjednica IBFF Federacije za BiH Elma Škaljić.

Amel Bajgorić, direktor natjecanja u bodybuildingu i fitnessu, ističe veliku podršku Sportskog saveza Grada Mostara i ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog Kantona.

''Imamo veliku podršku ovih institucija, a sigurno da su za to zaslužni Senad Kevelj, Rašid Hadžović,  Salem Marić, Edin Mušić... Imamo i obećanja s drugih nivoa vlasti i nadamo se da neće ostati na tome, jer je ovo veliki sportski događaj. Nemamo svaki dan europsko prvenstvo u našoj zemlji i svi se moraju uključiti i dati svoju podršku. Mi predstavljamo ne samo Mostar nego cijelu BiH'', kaže Bajgorić.

Kopirati
Drag cursor here to close