Državni turnir

Mostar: II. Državni rejting turnir u tavli

Prvih pet igrača je dobilo novčane nagrade i diplome
Sport / Ostali sportovi | 15. 04. 2019. u 09:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru u subotu 13.4.2019 u organizaciji tavla klub Stari grad/Mostar i tavla saveza BIH održan je drugi državni turnir u tavli. Turnir se odigrao u svečanoj sali Megamarketa u Zaliku.

Dobrodošlicu i puno sreće igračima je poželio Almir Hadžiomrović domaćin turnira i predsjednik tavla klub Stari grad. Turnir je otvorio predsjednik saveza BIH gospodin Abaz Omeragić.

Na ovom turniru sudjelovala su 94 igrača iz trinaest klubova iz cijele Bosne i Hercegovine. Natjecanje odigravalo u sedam kola do pet poena.

Mala zanimljivost ovog turnira su dva stranca. Jedan je Nizozemac - Adrian van Heeswijh igrač tk Šeš Beš iz Travnika. Adrian je inače Travnički zet. Drugi je Zadranin Roko Marušić igrač tk Livi-Balinovac inače student prava na Mostarskom sveučilištu. Roko kaže da je počeo igrati u Mostaru i navukao se na ovu zanimljivu igru, priopćeno je iz tavla kluba.

Prvih pet igrača je dobilo novčane nagrade i diplome.Tri prva igrača su ujedno dobili i pehare. Prvo mjesto je osvojio Emir Slipičević tk Bijelopoljac /Mostar. Drugo mjesto pripalo Asifu Sarajlić tk Šeš-Beš/Travnik, a treći je bio Draženko Vučina tk Zrinjski/Mostar.

Četvrto i peto mjesto su podijeli Omer Dervišbegović tk Jablanica i Benjamin Zonić tk Vatrogasac/ Donji Vakuf. Predsjednik saveza Omeragić je najavio dva turnira koja će se odigrati u šestom mjesecu. Jedan je treći državni rejting turnir u tavli koji će se održati u Donjem Vakufu u organizaciji tk Vatrogasac. Drugi je međunarodni backgammon turnir otvorenog tipa koji će se održati u Neumu po treći put u organizaciji tk Zrinjski /Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close