Klub koji ima budućnost

Mostar, grad odbojke: Odbojkašice sigurne u dobar plasman u Premijer ligi

Odbojkašice Studentskog odbojkaškog kluba ''Mostar'' izborile su ponovno plasman u Premijer ligu, a ove godine planiraju odigrati značajnu ulogu u ovom sve popularnijem sportu u BiH.
Sport / Ostali sportovi | 26. 09. 2019. u 09:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon jedne godine pauze, ljubitelji odbojke moći će ponovno u Mostaru gledati utakmice najvišeg ranga državne lige.

Naime, odbojkašice Studentskog odbojkaškog kluba ''Mostar'' izborile su ponovno plasman u Premijer ligu, a ove godine planiraju odigrati značajnu ulogu u ovom sve popularnijem sportu u BiH.

Tim povodom Bljesak.info razgovarao je s Tamarom Ćešić i Sandrom Brekalo, odbojkašicama Mostara, koje su najpopularnija lica ovog kluba na parketu.

Foto: Bljesak.info / SOK Mostar - ŽOK Orašje

Na pitanje što očekuju od ove sezone, Tamara kaže: ''Pa sigurno da nam je prva sezona u Premijer ligi prije dvije godine bila lekcija i iskustvo natjecanja u tom rangu. Ove godine minimalno sto mozemo ocekivati je ostanak u ligi, ali smatramo da uz trud i zalaganje mozemo postici i bolji rezultat''.

Njena suigračica Sandra dodaje kako Mostar ove godine ima ''dobru ekipu koja se moze nositi s ostalim klubovima''.

''Budući da je došlo do podmlađivanja sastava u svim klubovima, još je rano postavljati određeni cilj koji bi nas zadovoljio. Ali svakako ćemo dati sve od sebe da to bude sredina ljestvice, a ne samo ostanak u ligi'', ističe Sandra koja je karijeru počela u Širokom Brijegu.

Mladi sastav za nove početke

Mostar ove godine igra u nešto mlađem sastavu, ima i par novih igračica, a ekipa je još u procesu ''slaganja''.

''S pripremama smo krenuli 26. kolovoza. Sastoje se od jutarnjih odnosno kondicijskih treninga, te poslijepodnevnih dvoranskih. Što se tiče prijateljskih utakmica igrale smo Trofej Gacka gdje smo osvojile 3. mjesto. Prethodni vikend smo igrale protiv Marine Kaštela, te za vikend igramo dvodnevni međunarodni turnir u Tuzli'', govori za Bljesak.info Sandra Brekalo.

Kada su u pitanju pripreme, njena kolegica Tamara ističe kako im je cilj da se što bolje uigraju za Premijer ligu.

Foto: Bljesak.info / Mladi sastav za Premijer ligu

Prvi test imat će već u četvrtini finala Kupa FBiH, koji se igra 2. listopada, kada će Mostarke ugostiti ekipu Goražda.

''Taj kup smatramo dodatnim utakmicama koje će nam dobro doći prije početka prvenstva. Ali svakako ćemo se potruditi postići što bolji rezultat'', komentar je Tamare Ćešić na Kup utakmicu u Mostaru.

U prvom kolu Premijer lige Mostarke će ići na gostovanje kod ekipe ''Novi Grad'' Sarajevo, također novopečenog premijerligaša.

''Ekipu Novog Grada znamo jako dobro, s obzirom da smo igrali protiv njih u prošloj natjecateljskoj sezoni. Oni su jako nezgodna, borbena ekipa koja neće lako dati pobjedu. Ali smatram da je ipak sve u našim rukama'', smatra Sandra Brekalo.

Mostarska publika voli odbojku

Utakmice u Mostaru, za razliku od drugih sredina u BiH, posjećuje veliki broj gledatelja koji su dodatni motiv za dobru igru odbojkašicama.

''Imali smo jaku dobru podršku s tribina i svi naši gosti, od klubova do službenih lica, su pohvalili atmosferu u kojij se igralo na Bijelom Brijegu. Mislim da je u Mostaru došlo do zasićenja standardnih dvoranskih sportova, te da je publika u odbojci pronašla novu zanimaciju'', ističe za Bljesak.info Tamara.

Foto: Bljesak.info / SOK Mostar - ŽOK Orašje

''Naš klub je jedan od rijetkih u Hercegovini koji je zadovoljan brojem gledatelja i medijskom pratnjom. Smatramo da bi se općenito u Hercegovini trebalo više pratiti i ulagati u jedan ženski sport kao što je odbojka'', dodaje Sandra, koja napominje kako u omladinskom pogonu Mostar ima čak 104 članica.

Klub koji ima budućnost

''Zadovoljne smo radom s djecom. Imamo preko 140 članica škole odbojke koje su zavoljele taj sport i koje se jako vesele treningu. Ali svakako trebamo naglasiti da bi i broj djece bio veći i uvjeti za rad bolji da Mostar ima dvorane. Kao i svaki klub trudimo se da curice zdravo odrastaju, da stječu radne navike, nova prijateljstva i natjecateljski duh, te da uz strpljenje, obostrani trud i zalaganje jednog dana izrastu u igračice koje ce nositi igru Mostara'', optimistična je Sandra.

Ove dvije odbojkašice Mostara pozvale su sve ljubitelje sporta, naročito odbojke, da dođu na njihove utakmice ''gdje ih čeka sjajna atmosfera i odlična igra''.

''Imate priliku već 2. listopada. u 18 sati doći u dvoranu Na Bijeli Brijeg, gdje igramo 1/4 finala Kupa BiH, protiv ŽOK Goražde. A mališane pozivamo da se bave bilo kojim sportom i sportskom aktivnošću, a da se manje zamaraju mobitelima i društvenim mrezama. Bavite se stvarnim igricama, a ne virtualnim'', zaključila je razgovor za Bljesak.info Tamara Ćešić.

Kopirati
Drag cursor here to close