BiSaBiH

Mostar domaćin Skupštine Biciklističkog Saveza BiH

Ovo je prvi put u povijesti da se jedna ovakva manifestacija održava u Hercegovini i da su Grad Mostar i Hercegovina domaćin Skupštine BiSaBiH.
Sport / Ostali sportovi | 17. 12. 2019. u 13:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedelju, 22. prosinca,  prostorijama Centra za kulturu Mostar, održat će se redovna sjednica Skupštine Biciklističkog Saveza Bosne i Hercegovine (BiSaBiH).

'' Vjerujemo da je ovo prvi put u povijesti da se jedna ovakva manifestacija održava u Hercegovini i da su Grad Mostar i Hercegovina domaćin Skupštine BiSaBiH, na kojoj će se između ostalog i proglasiti i nagraditi najbolji sportaši u 2019 godini'', istaknuli su organizatori.

"Doista, jako puno radimo i ulažemo velike napore kako bi smo Hercegovinu predstavili kao zemlju Europskih načela, te prezentirali biciklizam kao zdrav način življenja. Osim sportske strane, veliki napori se ulaži i u cikloturizam, što je danas jedna od najpopularnijih grana aktivnog turizma, što je u konačnici jedan veliki prihod sredstava našoj zemlji'', kazao je Toni Zorić, predsjednik BK Mostar.

Inače, Skupštine BiSaBiH su se do sada uvijek održavale u Bosni, u većim gradovima poput Sarajeva, Banja Luke ili Tuzle, no budući da Hercegovina doživljava ogromne pomake i osjetno je kako se svi veliki projekti završavaju upravo u ovoj regiji, upravo ova Skupština dolazi kao svojevrsno priznanje svim naporima udruga okupljenih u Hercegovini za odličan posao koji obavljaju.

"Grad Mostar, zajedno sa svojim Sportskim Savezom sa oduševljenjem prihvatio je da bude domaćin Skupštine BiSaBiH, te uložio napore kako bi nam pomogli da se ova Skupština održi upravo u Mostaru. Također, veliko Hvala ide i Senadu Suljiću, direktoru "Centra za kulturu", koji nam je ustupio svoje prostorije, te uveliko pomogao u realizaciji ovog projekta", dodao je Zorić.

Ovoj redovnoj sjednici Skupštine BiSaBiH nazočit će svi klubovi iz BiH, a očekuje se da će Grad Mostar za vikend ugostiti više od stotinu sportaša iz svijeta biciklizma. Na prvom dijelu sjednice koji će biti otvorenog tipa najprije će se održati proglašenje i nagrađivanje najboljih sportaša i klubova u 2019 godini.

Kasnije, će se pristupiti ostalim točkama Dnevnog reda, a nazočiti mogu samo predstavnici klubova koji su članice BiSaBiH, te imaju pravo odlučivanja na sjednicama Skupštine BiSaBiH.

Dnevni red redovne sjednice Skupštine BiSaBiH

1. Izvještaj komisije za cestovni biciklizam – Hajrudin Trle
2. Izvještaj komisije za brdski biciklizam – Amar Njemčević
3. Izvještaj sudijske komisije – Mirnas Mujezinović
4. Finansijski izvještaj za 2019. godinu – Tihomir Kuvalja
5. Izvještaj Nadzornog odbora – Željko Lukić
6. Informacija o rada saveza u proteklom periodu i planovi za 2020.g Zlatko Berbić ,
7. Plan rada u predstojećem periodu, prijedlozi za kalendar utrka –
Vladimir Kuvalja

Kopirati
Drag cursor here to close