Biciklistički savez BiH

Mostar domaćin prvog trener kampa za bicikliste

Riječ je o pilot projektu koji ima za cilj da u Hercegovinu tijekom vansezonskog perioda privuče profesionalne sportaše iz cijelog svijeta i na taj način produži sezonu.
Sport / Ostali sportovi | 23. 03. 2021. u 14:14 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi trening kamp reprezentacije BiH u organizaciji Biciklističkog saveza BiH održat će se od 24. do 28. ožujka u Mostaru i Hercegovini, a okupit će oko pedesetak biciklista iz cijele zemlje.

Riječ je o pilot projektu koji ima za cilj da u Hercegovinu tijekom vansezonskog perioda privuče profesionalne sportaše iz cijelog svijeta i na taj način produži sezonu u toj regiji koja u zimskom periodu ima povoljnije klimatske uvjete za biciklizam, a ima i kompletnu cikloturističku ponudu koju bi biciklisti mogli koristiti, rečeno je na konferenciji za novinare.

"Ponosan sam što u Mostaru počinjemo jedan izvrstan projekat i u narednom periodu cijela reprezentacija BiH boravit će i trenirati u Hercegovini. Cilj nam je da privučemo bicikliste iz cijelog svijeta, profesionalne sportaše, u Mostar i Hercegovinu, da ovdje dođu, treniraju i borave dva ili tri mjeseca u zimskom periodu", kazao je predsjednik Biciklističkog saveza BiH Toni Zorić.

Foto: Bljesak.info / Direktor Ureda za europske integracije Vlade ŽZH-a i član Upravnog vijeća Biciklističkog saveza BiH Ivan Jurilj, gradonačelnik Mostara Mario Kordić i predsjednik Biciklističkog saveza BiH Toni Zorić

Dodao je kako su već obavili neke preliminarne razgovore s biciklističkim savezima iz regije te da su svi oni iskazali zanimanje.

"Vjerujemo da će ovaj projekt zaživjeti u puno većem obliku i da ćemo u Hercegovini očekivati bicikliste i profesionalne timove iz cijelog svijeta", ocijenio je Zorić.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić istakao je kako je jedna od strateških grana razvoja Grada Mostara upravo ova turistička priča.

"Grad Mostar ima dosta veliku ponudu, oko 2000 kilometara biciklističkih staza, i iznimno smo ponosni što ovako nešto imamo priliku ugostiti. Grad Mostar će ovaj projekt podržati i u budućnosti", kazao je gradonačelnik.

Foto: Bljesak.info / Gradonačelnik Mostara Mario Kordić

Podršku projektu obećao je i predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj koji je kazao kako je biciklistički kamp još jedna odlična prilika da se promovira Mostar i Hercegovina te da uopće ne sumnja da će ovaj pilot projekt biti jedna uspješna priča koja će preći u nešto tradicionalno.

Foto: Bljesak.info / Predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj

Direktor Ureda za europske integracije Vlade ŽZH-a i član Upravnog vijeća Biciklističkog saveza BiH Ivan Jurilj naglasio je kako Hercegovina postaje brend, a biciklizam jedna prepoznatljiva kockica u tom brendu Hercegovine kao turističke destinacije.

"Sigurni smo da će Hercegovina u dogledno vrijeme postati prepoznatljiva turistička i biciklistička regija ne samo u ljetnom, nego i u zimskom te u ranom proljetnom i kasnom jesenskom periodu gdje nam teško neko može konkurirati. Cikloturizam i biciklizam generalno postaje sastavni dio politike Europske unije, kada govorimo i o gospodarstvu ali i o zelenoj agendi, i mi moramo biti dio toga", poručio je Jurilj.

Foto: Bljesak.info / Direktor Ureda za europske integracije Vlade ŽZH-a i član Upravnog vijeća Biciklističkog saveza BiH Ivan Jurilj
Kopirati
Drag cursor here to close