Futsal

Mostar će biti spreman za UEFA-domaćinstvo?

FC Mostar SG Staklorad osvojio je u ovoj sezoni duplu krunu te će predstavljati Bosnu i Hercegovinu u UEFA Futsal ligi prvaka…
Sport / Ostali sportovi | 10. 05. 2021. u 12:57 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj organizirao je prijem za igrače i rukovodstvo Futsal kluba Mostar SG Staklorad u povodu osvajanja Kupa Bosne i Hercegovine za sezonu 2020/21.

FC Mostar SG Staklorad osvojio je u ovoj sezoni duplu krunu te će predstavljati Bosnu i Hercegovinu u UEFA Futsal ligi prvaka, priopćeno je iz Sportskog saveza Grada Mostara.

''Zajedno ćemo učiniti sve da u slučaju da klub dobije domaćinstvo UEFA Futsal lige prvaka sve protekne u najboljem redu, te ćemo u skladu s mogućnostima klub i nagraditi za postignute rezultate'', kazao je tom prigodom Kevelj.

Uime igrača i uprave predsjednik kluba Amel Bajgorić zahvalio je Sportskom savezu Grada Mostara na prijemu, kao i na do sada pruženoj podršci u radu kluba.

''Iako je bila teška situacija uzrokovana pandemijom koronavirusa, rukovodstvo kluba uz podršku vjernih prijatelja kluba i uz veliko zalaganje igrača na terenu uspjelo je donijeti duplu krunu u Mostar. Vjerujemo i da u UEFA Futsal ligi prvaka možemo uraditi puno i svakako očekujemo da se uključi šira zajednica i pomogne nam u našim nastojanjima za što bolji plasman u Europi'', kazao je Bajgorić.

Pored predsjednika kluba prijemu je uime Uprave FC Mostar SG Staklorad prisustvovao i Alen Đuliman član Upravnog odbora te igrači Stanislav Galić, Josip Bošković, Samir Gosto i Tarik Džemić, dok je uime Stručne službe Saveza prijemu prisustvovala generalna tajnica Mirjana Bošnjak, viši sportski menadžer Dženan Šuta, te sportski menadžeri Ivana Mlakić, Vedran Ugljen i Igor Melher.

U svom dosadašnjem radu FC Mostar SG Staklorad osvojio je četiri naslova prvaka BiH i dva naslova pobjednika Kupa BiH u futsalu što ga čini najuspješnijim sportskim kolektivom u tom sportu u Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close