Red Bull

Mostar: Adi Čučak pobjednik utrke Wings For Life World Run

Utrka u gradu na Neretvi krenula iz kampusa Sveučilišta u Mostaru.
Sport / Ostali sportovi | 06. 05. 2018. u 16:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Adi Čučak pobjednik je te ujedno i rekorder globalne utrke Wings for Life World Run održane u nedjelju u Mostaru. 

Utrka je počela u 13.00 sati u kampusu Sveučilišta u Mostaru, a Čučak je uspio istrčati 27 kilometara kada ga je stiglo presretačko vozilo.

Drugi po redu bio je Grgur Ćorić s istrčanih 24,5 km, treće mjesto osvojio je Ante Marić pretrčavši 21,6 km, dok se od članica ljepšeg spola najviše iskazala Stela Ećimović, koja je ukupno prešla 10,2 km.

Inače, riječ je o utrci koja nema ciljnu liniju pa ju zato završi baš svatko. Ciljna linija presretačko je vozilo koje starta 30 minuta nakon trkača te se kreće određenom brzinom prema njima. U onom trenutku kada prestigne pojedinog trkača, za njega je utrka završena, a posljednji trkač i trkačica na svijetu koji ostanu trčati globalni su pobjednici Wings for Life World Run utrke.

Vidno zadovoljan Adi Čučak kazao je kako je ponosan na uspjeh te na sami projekt koji se po prvi put održava u Gradu na Neretvi. ''Čuo sam za ovakve utrke diljem svijeta i uvijek sam se htio prijaviti jer volim trčati. Mislim da će iz godine u godinu biti sve bolji i uspješniji te mlade potaknuti na zdraviji i rekreativniji život'', naveo je pobjednik.

Utrka u gradu na Neretvi krenula iz kampusa Sveučilišta u Mostaru, a sudjelovalo je ukupno 87 trkača i trkačica. Utrci se odazvao i legendarni Baka Slišković, naglasivši kako su Mostarci uvijek prepoznavali inicijative humanitarnoga karaktera.

Rezultate možete pratiti online.

Podsjetimo, jedan dan i tisuće ljudi - tisuće kilometara i jedan cilj – malim doprinosom učiniti svijet boljim. U isto vrijeme 6. svibnja 2018. svijet je ponovno ujedinio svoja nasmijana lica i sudjelovao u utrci koja na jedan dan ujedini sve različitosti, izbriše prostorne granice i ujedini vremenske zone u jedan zajednički trenutak.

Sstopostotna vrijednost iznosa startnine namijenjena je zakladi Wings for Life pa je glavni cilj utrke skrenuti pozornost na ozljede leđne moždine i prikupiti sredstva za istraživanja koja se provode s ciljem pronalaska lijeka.

Kopirati
Drag cursor here to close