U Herceg Novom

Mladi karatisti BiH osvojili pet titula na Balkanijadi

Izbornik ženske pionirske reprezentacije BiH Admir Topalović, kazao da je natjecanje proteklo u najboljem redu i da su bh. natjecatelji pružili maksimum.
Sport / Ostali sportovi | 14. 12. 2017. u 16:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / U bh. sportskoj delegaciji na  EP u Sočiju će zajedno sa vođama puta biti 30  članova.

Mladi karatisti Bosne i Hercegovine osvojili su 28 medalja na 18. balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore U21, održanom u Herceg Novom.

Po riječima izvršnog tajnika Karate saveza Bosne i Herecegvine Ramiza Potura,  naši natjecatelji ostvarili su sjajne rezultate u veoma jakoj konkurenciji.

''Osvojili smo pet zlatnih, devet  srebrenih i 14 brončanih medalja. U ukupnom poretku osvojili smo četvrto mjesto u konkurenciji 11 zemalja i 785 natjecatelja i natjecateljica i još jednom na najbolji mogući način predstavljali BiH'', kazao je Potur.

Izbornik ženske pionirske reprezentacije BiH Admir Topalović, kazao da je natjecanje proteklo u najboljem redu i da su bh. natjecatelji pružili maksimum.

''Prvog dana  natjecanja smo u konkurenciji  juniora i mlađih seniora U21 briljirali. Nastupili smo u gotovo svakom finalu. Kad se sve sabere  možemo biti više nego zadovoljni postignutim rezultatima'', kazao je Topalović.

Najsjajnija odličja osvojile su kadetkinje  Emina Abdulić (u kategoriji do 47kg, članica KBS Tuzla Sinbra- Tuzla), Anja Lolić (više od 54kg/KK Enegija, Banja Luka), mlađe seniorke U21 Anita Tadić (do 68kg/KK Empi Prozor-Rama) i Belma Omerović (više od 68kg/KBS Sinbra, Tuzla), te muška juniorska reprezentacija u ekipnim borbama.

Po riječima Potura naše mlade karatiste već početkom veljače naredne godine očekuju novi nastupi na  međunarodnoj sceni - europskom kadetskom, juniorskom i U21 prvenstvu, koje će  od 2. do 4. veljače biti održano  u ruskom Sočiju.

''Ovom nastupu će prethoditi pripreme koje počinju već početkom siječnja i najvjerovatnije nastupi na još par kontrolnih turnira, koji će sigurno popraviti formu naših natjecatelja, kako bi što spremnije dočekali nastup u Rusiji'', kazao je Potur.

U bh. sportskoj delegaciji na  EP u Sočiju će zajedno sa vođama puta biti 30  članova.

Kopirati
Drag cursor here to close