Kvalifikacije u Mostaru

Mladi hakleri kvalifikacije otvaraju protiv Srbije

Ovo je nakon utakmica kvalifikacijskog turnira Lige prvaka, svakako najkvalitetniji turnir koji se igra u Mostaru.
Sport / Ostali sportovi | 27. 03. 2019. u 14:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od srijede do subote Mostar je domaćin kvalifikacijskoj turnira za Europsko prvenstvo u futsalu selekcija do 19. godina. Ovo je prvi put da UEFA organizira Europsko prvenstvo za juniore, pa su upravo zbog toga ove kvalifikacije posebne.

Uz BiH, na turniru u Mostaru sudjeluju Srbija, Portugal i Moldavija, a samo prvoplasirana selekcija će izboriti nastup na turniru u latvijskoj Rigi. Sve utakmice skupine tri se igraju u dvorani USRC Midhat HujdurHujka, a prvog danas, se sastaju BiH i Srbija odnosno Portugal i Moldavija.

Ovo je nakon utakmica kvalifikacijskog turnira Lige prvaka, svakako najkvalitetniji turnir koji se igra u Mostaru. S obzirom na to da još u BiH nemamo juniorsku futsal ligu, izbornik Ivo Krezo je imao mogućnost tek kroz prijateljske utakmice vidjeti na djelu određeni broj kandidata. U siječnju je protivnik u dva susreta bila Italija koja je slavila 3:2 i 5:2, mjesec dana ranije u Vitezu upisan je poraz u susretu kontra Slovenaca 2:6, dok u drugom nije bilo pobjednika, završilo je 1:1.

"Bit će teško, grupa je zahtjevna. Gledali smo utakmice naših protivnika i Portugal je sigurno favorit za prvo mjesto. Ono što mi možemo obećati je da ćemo u svakom susretu dati sve od sebe i da maksimalan angažman neće izostati. Odradili smo dobre pripreme. Nemamo problema s ozljedama. Momci su spremni i u dobrom raspoloženju dočekujemo početak turnira. Zadovoljan sam načinom na koji su igrači pristupili obavezama na ovom okupljanju'', rekao je izbornik Ivo Krezo.

Duel protiv Srbije za juniorsku selekciju za BiH će biti onaj kako se to obično kaže, prvi službeni, kvalifikacijski povijesni.

"Pred nama je povijesna, prva službena utakmica juniorske futsal reprezentacije BiH i možemo garantirati da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo povoljan rezultat. Mi smo sebi zacrtali da osvojimo što je moguće više bodova na turniru kako bismo popravili rejting što bi omogućilo narednim generacijama lakše protivnike'', kazao je izbornik Ivo Krezo.

Izbornik Ivo Krezo je za ovaj turnir pozvao sljedeće igrače:

Edo Demirović (Željezničar), Eldin Mehmedović (Klanac Brčko), Nikola Vrdoljak (Seljak), Alem Smajlović (Banovići), Tarik Lukšija (Helas Brno, Češka Republika),

Slobodan Manojlović (Brčko Zdravlje), Sead Kapetanović (Željezničar), Frano Maleta (Seljak), Tarik Džemić (Mostar SG Staklorad), Amer Džindić (Kaskada),

Dejan Trifković (Kotor Varoš), Ivan Ćorić (Seljak), Jasmin Mušinović (Mostar SG Staklorad), Zvonimir Grubišić (Zrinjski).

Raspored utakmica:

27.03.2019.

17:00 Bosna i Hercegovina - Srbija

20:00 Portugal - Moldavija

28.03.2019.

17:00 Srbija - Portugal

20:00 Bosna i Hercegovina - Moldavija

30.03.2019.

17:00 Moldavija - Srbija

20:00 Portugal - Bosna i Hercegovina

Kopirati
Drag cursor here to close