Susreti u Zenici

Mirza Bašić odveo BiH u drugo kolo Davis Cupa

Sport / Ostali sportovi | 06. 03. 2016. u 19:07 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom u Zenici nad reprezentacijom Tunisa sa 3:1 plasirala se 2. kolo Druge grupe Euro-afričke zone Davis cupa.

Odlučujuću pobjedu za naš tim izborio je Mirza Bašić, koji je nakon više od četiri sata igre u pet setova savladao najboljeg igrača Tunisa Maleka Jazirija, 107. igrača na ATP listi, sa 5:7, 4:6, 7:6, 7:6, 6:3.

Junak bh. pobjede nakon meča zahvalio je cijelom timu i publici.

''Prva dva seta nisam baš dobro odigrao. Nije baš sve bilo u mojim rukama. Kasnije sam počeo bolje da igram, iskoristio sam svoju šansu i dobio peti set. Dao sam sve od sebe, igrao sam poen po poen, izbornik me bodrio. Zahvalio bih svima koji su došli da nas bodre. Uvjeti u Zenici bili su fantastični'', kazao je Bašić.

Izbornik Amer Delić kazao je da je u subotnjem meču dublova i današnjim mečevima singla viđena "prava drama".

''Sve je dobro kad se dobro završi. Prava drama, ali to je Davis Cup. Momci se nisu predali, to je najbitnije. Mirza se sjajno borio i izvukao je na kraju pobjedu. Publika je bila fantastična'', kazao je Delić.

U 2. kolu teniseri Bosne i Hercegovine od 15. do 17. srpnja dočekuju Tursku, koja je eliminirala Bugarsku.

''Znamo protivnika, igramo kod kuće. Još uvijek ne znamo koji će od naših tenisača igrati. Nadam se da neće biti ovoliko drame kao sada. Znamo turske igrače i dobro ćemo se pripremiti'', kazao je Delić.

Kopirati
Drag cursor here to close