Finalist US Opena

Medvedev: Sjajno ljeto je iza mene

''Prije Wawrinke nisam razmišljao niti o polufinalu, kamoli o finalu. Jesam došao o dobroj formi, jesam osvojio Cincinnati, ali ovo je Grand Slam'', priznao je sjajni Rus.
Sport / Ostali sportovi | 09. 09. 2019. u 13:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

US Open bio je za Medvedeva prvo finale na jednom Grand Slam turniru.

Prvi meč opće u pet setova u karijeri, ali ako bude pravi sigurno neće biti posljednje veliko finale.

Puno toga je prošao ovog ljeta na sjeverno – američkoj turneji. Odigrao je ukupno 23 meča i samo je poražen tri puta, od dva igrača - Nadala i Kyrgiosa.

23 meča kroz koje se etablirao kao TOP 5 igrač koji je uspio dobiti jednog Thiema, pa Đokovića, koji je doveo do ruba jednog Nadala.

''Ovo ljeto je bilo posebno za mene. Imam dobro pamćenje i kada budem imao sedamdeset godina rado ću se sjećati svakog trenutka. Finala također. Bio je sjajan meč, nevjerojatna priča', rekao je nakon meča Medvedev. Iako je tijekom turnira bio u konfliktu s publikom u New Yorku.

U finalu je imao podršku. Sve veću kako je meč odmicao.

''Borio sam se za svaki poen, valjda su to znali cijeniti. Moram priznati da sam bio iznenađen. Bio u sam u velikom problemu nakon što je Nadal napravio break u trećem setu, ali sam se vratio. Vratio sam break, dobio set. Znao sam da moram ostaviti srce na terenu, zbog sebe, ali iz zbog navijača. Osjećao sam da navijači na tribina žele još malo dobrog tenisa. Bili su sjajni. U tom trenutku sam razmišljao kako da osvojim svaki sljedeći poen. Oni su skandirali moje ime, bilo je ludo igrati u takvoj atmosferi'', naglasio je Medvedev koji je priznao kako do četvrtfinala turnira nije previše razmišljao o završnici US Opena.

''Moj cilj je bio doći do četvrtfinala. Razmišljao onda igram protiv Đokovića, možda Federera, pa mi sada pomalo nestvarno zvuči da sam stigao do finala. A onda su stvari počele razvijati tako kako jesu. Došao je Wawrinka u četvrtfinalu i tek nakon tog trijumfa sam počeo razmišljati što ću napraviti dalje. Prije Wawrinke nisam razmišljao niti o polufinalu, kamoli o finalu. Jesam došao o dobroj formi, jesam osvojio Cincinnati, ali ovo je Grand Slam'', priznao je sjajni Rus.

Kopirati
Drag cursor here to close