Finale

Medvedev: Protiv Novaka moram igrati svoj najbolji tenis

Rus je jedan od rijetkih tenisača koji se može pohvaliti činjenicom da je od posljednja četiri međusobna meča tri puta savladao Novaka.
Sport / Ostali sportovi | 19. 02. 2021. u 15:39 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugi put u svojoj karijeri Daniil Medvedev će igrati u finalu jednog Grand Slam turnira. Dvije godine nakon US Opena, Rus je stigao do finala Australian Opena, turnira na kojem do ove godine nikada nije prošao dalje od četvrtog kola. A ove godine stvarno igra dobro. Samo je izgubio dva seta i trenutačno je na velikih dvadeset pobjeda zaredom računajući naravno i prošlo godinu.

Protiv Tsitsipasa odigrao školski, tek je mali pad imao polovinom trećeg seta kada je Grk nanizao tri gema zaredom, ali se na vrijeme vratio. Na prvom servisu je uzeo 88 posto poena Medvedev, winnera 46.

''Nemam odgovor na sve to. Možda naporan rad... Sretan sam što sam to postigao, trudim se da igram najbolje što mogu, iako je bilo nekih mečeva kada nisam bio zadovoljan. Sve ukupno moram da budem zadovoljan. Protiv Tsitsipasa je bilo teško, izgledalo je u trećem setu da bi se mogao vratiti u meč. Malo sam se i ja stisnuo, ipak je polufinale Australian Opena. Ja nisam ni Novak ni Roger, tako reagiram'', govorio je nakon meča Medvedev koji će u nedjelju na megdan Novaku Đokoviću.

Vratila se publika na tribine, imamo dva posebna igrača i pretpostavke da bi nakon duže vremena mogli uživati.

''Nemam pritisak. Igram protiv igrača koji nikad nije poražen u finalu. Ima rekordnih osam titula, ovdje je odigrao toliko velikih mečeva, lovi devetu titulu. Na meni je da se potrudim da igram najbolje što mogu. Kao što ste vidjeli, mogu da pobijedim i ta velika imena ako igram dobro. To je važna stvar. Sigurno da je on iskusniji, ali ja sve više učim'', govorio je Rus koji je trenutačno na omjeru 3:4 u međusobnim susretima sa Đokovićem.

''To ne mora ništa da znači, posebno ne ako je ovakav omjer kao kod mene. Možda bi to drugačije izgledalo da je 10:0 u korist jednog igrača. Svaki od naših duela je bio različit. Samo smo jednom igrali na Grand Slamu, baš ovdje. Novak je slavio u četiri teška seta, ali moja igra tada nije bila na ovom nivou kao što je danas. Sada je drugačije, poznajemo se bolje, to mi daje veće šanse u finalu. Novak igra vrhunski, znam da mi ništa neće pokloniti. Ako želim osvojiti ovaj turnir onda moram igrati najbolji tenis u karijeri'', dodao je po završetku meča Medvedev.

Rus je jedan od rijetkih tenisača koji se može pohvaliti činjenicom da je od posljednja četiri međusobna meča tri puta savladao Novaka. Prošle godine u Londonu, godinu prije u Cincinnatiju i Monte Carlu.

Kopirati
Drag cursor here to close