ATP finale

Medvedev preokrenuo protiv Thiema i uzeo finalni ATP turnir u Londonu

Sredinom trećeg seta, Medvedev kod rezultata 3:2 radi 'break' protiv odličnog Austrijanca za za konačnih 4-6, 7-6(2), 6-4 i slavlje na završnom sezonskom turniru.
Sport / Ostali sportovi | 22. 11. 2020. u 22:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski tenisač i četveroplasirani igrač ATP-ove rangliste, Daniil Medvedev, osvojio je ATP Finals turnir najboljih tenisača u Londonu u pojedinačnoj konferenciji.

On je u finalu svladao trećeplasiranog na listi tenisača, Austrijanca Dominica Thiema, sa 2:1 u setovima, iako je gubio 0:1.

U prvom setu bilo je 6:4 za Thiema koji je iskoristio break loptu kod 3:2 za najklasičniji teniski rezultat seta uz ostvaren jedan break.

U drugom je setu borba otišla sve do tie-breka, u kojem se Rus bolje snašao i dobio ga uvjerljivih 7:2.

Sredinom trećeg seta, Medvedev kod rezultata 3:2 radi 'break' protiv odličnog Austrijanca za  za konačnih 4-6, 7-6(2), 6-4 i slavlje na završnom sezonskom turniru.

Zanimljivo je spomenuti da je zadnji put Rusija imala pobjednika na završnom turniru 2009. godine, kad je trijumfirao Nikolaj Davidenko, koji je tada bio znatno manji favorit nego Medvedev ove godine.

Mektić i Koolhof pobjednici parova

Hrvat Mektić i Nizozemac Koolhof su stigli do trofeja u igri muških parova nakon što su u završnom susretu sezone pobijedili Austrijanca Juergena Melzera i Francuza Edouarda Roger-Vasselina sa 6:2, 3:6, 10:5.

''Ne mogu se izraziti kako se osjećam. Stvarno sam presretan, ovo je ostvarenje sna'', kazao je hrvatski tenisač Nikola Mektić  nakon osvajanja ATP Finala u Londonu.

"Već je veliki uspjeh bio što smo se kvalificirali za ovaj događaj. Cijeli turnir smo igrali dobro, a posebno u polufinalu i finalu. Presretan sam što smo pobijedili," dodao je Nizozemac.

Hrvatsko-nizozemska kombinacija stigla je u London na turnir najboljih osam parova sezone kao peti nositelji, a na putu do trofeja izgubili su tek jedan meč i to treći u skupini protiv Kubota i Mela kad su već osigurali plasman u polufinale.

Zanimljivo, bio je to njihov posljednji međusobni nastup jer od iduće godine kreću s drugim partnerima. Mektiću će to biti kolega iz reprezentacije Mate Pavić.

Hrvatski tenisač je naslovom u Londonu osvojio 254 tisuće dolara, a ukupno je u karijeri dosad zaradio 2,3 milijuna dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close