Finalist US Opena

Medvedev: Na terenu izlaze svi moji demoni

Medvedev je trenutačno peti igrač svijeta i sutra igra veliko finale. Prvo veliko finale, ne i posljednje, ako bude i dalje pravi.
Sport / Ostali sportovi | 07. 09. 2019. u 12:19 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od turnira u Washingtonu, do finala US Opena, ruski tenisač Danill Medvedev je odigrao 22 meča. Izgubio je samo dva, finale Washingtona (Kyrgios) i Montreala (Nadal).

A prvi meč na turniru u Washingtonu je odigrao 30. lipnja. Ukupno je ostvario 20 pobjeda i nanizao četiri finala zaredom. Iako je u New York stigao u sjajnoj formi, činilo se kako prije svega fizički neće izdržati.

Jer imao je problema kroz mečeve s povredama, još uvijek ih ima, uz sve to „kačio“ se s navijačima, svađao, mirio i na kraju postao prvi Rus u finalu US Opena. MikhailYouzhny je bio posljednji najbliži finalu, prije devet godina je izgubio polufinale od Nadala.

Niti u polufinalu nije baš teklo sve glatko za Rusa, pogotovo ne u prvom setu. Međutim dogodilo se ono što se događa na ovom turniru. Kada imate osjećaj da je gotov, da polako puca, da dolazi do zida, Rus počinje izvlačiti sve više iz svakog narednog poena.

Na kraju je dobio set u tiebreaku, nakon što je Dimitrov ispustio set loptu dva gema ranije. Imao je Medvedev manje winnera (7-14), iako je imao tri neforsirane pogreške više (18-15). U prvih pet gemova drugog seta vidjeli smo četiri breaka, a posebna priča je bila završnica drugog seta, posebno posljednja dva gema. Opet je Medvedev izdržao nalet Dimitrova i onda gem kasnije poveo 2:0 u setovima i priču polako priveo kraju.

''On je bolje igrao u prvom setu. Stvarno mislim da sam imao sreću što sam ga dobio. Samopouzdanje definitivno mnogo znači u tim trenucima. Momentum se kompletno promijenio nakon prvog seta i bio sam bolji u naredna dva. Ne znam kako ni zašto, ali svi moji demoni izlaze van kada se nađem terenu. To me prati od mojih juniorskih dana. Kada govorimo o prvom setu, očigledno govorimo o nečemu snažnom što me pokreće da dobijem te lude setove i lude mečeve. To nisam imao prije dva mjeseca'', kaže Medvedev koji od prošle godine radi s trenerom Gilesom Cervarom Francuzom s kojim se upoznao kada je odlučio napustiti Rusiju i skrasiti se u Nici.

Ono što je Cervaru mučilo bilo je prije svega ponašanje na terenu Medvedeva.

''Sjećam se prvog meča nakon što smo počeli suradnju. Na nekom Challengeru on je igrao jako loše, ja sam bio nervozan, pokušavao sam mu pomoći. Nakon što je izgubio, razgovarali smo i u tom smo trenutku počeli graditi nešto drugo. Njegov teniski identitet počeo se mijenjati u tom trenutku'', sjeća se Cervara koji mora biti ponosan na ono što je napravio kao trener u relativno kratkom periodu.

Medvedev je trenutačno peti igrač svijeta i sutra igra veliko finale. Prvo veliko finale, ne i posljednje, ako bude i dalje pravi.

Kopirati
Drag cursor here to close