Boračko jezero

Međunarodni triatlon kup Kulin ban: Promijenjen termin glavne utrke

Na natjecanju se očekuje sudjelovanje preko 100 natjecatelja iz BiH, Mađarske, Srbije, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i drugih zemalja.
Sport / Ostali sportovi | 29. 08. 2019. u 10:33 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Triatlon asocijacija u BiH, kao punopravna članica Olimpijskog komiteta BiH, Svjetske triatlon asocijacije i Europske triatlon unije organizira 16. po redu Međunarodni triatlon kup ''Kulin ban'' na Boračkom jezeru, koji će se održati od 6. do 8. rujna. Organizatori su napravili i malu izmjenu kada je u pitanju glavna utrka.

''Glavna trka u disciplini sprint triatlon održat će se u nedjelju, 8. rujna, sa početkom u 15 sati na Boračkom jezeru, a ne 7. rujna kako smo ranije najavili. Sprint triatlon je sport koji se sastoji od tri discipline: plivanje 750 metara, vožnja bicikla 20 kilometara i trčanje pet kilometara. Kao jedan od najmlađih olimpijskih sportova, triatlon ima tendenciju rasta popularnosti u svijetu i sve veći broj pristalica i članova Triatlon asocijacije i klubova po cijeloj BiH. Triatlon je sport za ljude svih dobnih grupa, svih nivoa sportske pripremljenosti, ne poznaje spolne granice i uključuje ljude iz svih nivoa društva'', rekao je Elmir Hadžialić, predsjednik Triatlon asocijacije u BiH.

Na natjecanju se očekuje sudjelovanje preko 100 natjecatelja iz BiH, Mađarske, Srbije, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i drugih zemalja.

Kopirati
Drag cursor here to close