Četrnaesti triatlon

Međunarodni triatlon kup 'Kulin ban' Boračko jezero održava se od 8. do 10. rujna

Sport / Ostali sportovi | 07. 09. 2017. u 17:23 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Organizator je Triatlon asocijacija u BiH, koja je punopravna članica Olimpijskog odbora BiH, Svjetske Triatlon asocijacije i Europske Triatlon Unije, u suradnji s Eko selom 'Boračko jezero'.

Glavna utrka u disciplini 'Sprint triatlon' održat će se 9. rujna 2017. godine, s početkom u 14 sati na Boračkom jezeru. Disciplina 'Sprint triatlon' sastoji se od tri sprint distance naizmjenično: plivanje 750 metara, vožnja bicikla 20 km i trčanje 5 km.

Kao jedan od najmlađih olimpijskih sportova, triatlon ima tendenciju rasta popularnosti u svijetu i sve veći broj pristalica i članova Triatlon asocijacije i klubova po cijeloj BiH.

Ta spektakularnost može se pripisati činjenici da je triatlon sport za ljude svih dobnih skupina, svih razina sportske pripremljenosti, ne poznaje spolne granice i uključuje ljude iz svih razina društva.

Triatlon je uistinu za svakoga i nudi jako puno za sve one koji se odluče pokrenuti i promijeniti svoj način života.

Na natjecanju se očekuje sudjelovanje preko 200 natjecatelja, predstavnika BiH, Mađarske, Srbije, Austrije, Slovenije, Hrvatske i Crne Gore uz veliki broj gledatelja iz cijele BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close