19. izdanje

Mediteranske igre odgođene za 2022.

"Motivi za odgodu MI u Oranu bili su reorganizacija sportskog kalendara zbog olimpijskih igara, zadržavanje razine kvalitete natjecanja te briga za zdravlje sportaša s jedne strane i omogućavanje optimalnih priprema za ovo važno natjecanje"
Sport / Ostali sportovi | 31. 03. 2020. u 16:22 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mediteranske igre kojima je 2021. domaćin trebao biti alžirski grad Oran, ugostit će 19. izdanje ovog multisportskog natjecanja 2022., zbog pandemije bolesti COVID-19 izazvane korovirusom, objavio je u utorak alžirski ministar mladeži i sporta.

"Alžirska Vlada i Međunarodni odbor Mediteranskih igara (ICMG) donijeli su zajedničku odluku o odgodi MI u Oranu za godinu dana, a na zahtjev ICMG-a", izjavio je Sid Ali Khaldi za alžirsku agenciju APS.

"Motivi za odgodu MI u Oranu bili su reorganizacija sportskog kalendara zbog olimpijskih igara, zadržavanje razine kvalitete natjecanja te briga za zdravlje sportaša s jedne strane i omogućavanje optimalnih priprema za ovo važno natjecanje", naglasio je alžirski ministar.

Za 19. izdanje Mediternaskih igara u kalendaru za 2021. bio je predviđen termin od 25. lipnja do 5. srpnja, što bi kolidiralo s novim datumom nogometnog EURA, piše Hina.

Prema podacima Ministarstva zdravstva Alžir je do sada registrirao 584 pozitivne osobe na koronavirus, a 35 je preminulih od bolesti COVID-19. Sva sportska natjecanja na tlu Alžira su otkazana ili odgođena.

Kopirati
Drag cursor here to close