Još jedna mostarska prvakinja BiH

Martina Rogić ide na balkansko prvenstvo

Mlada džudašica dokaz je kako ni dijabetes ni celijaklija nisu prepreka velikoj volji i trudu.
Sport / Ostali sportovi | 20. 04. 2019. u 18:05 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarka Martina Rogić članica je Judo kluba Neretva iz Mostara. Nedavno je postala prvakinja BiH u svojoj kategoriji i samim time stekla je pravo nastupa na Balkanskom prvenstvu.

Rogić je jedna od niza uspješnih natjecateljica koje u posljednje vrijeme postižu zapažene rezultate. Džudom se počela baviti rano, kao i većina njezinih klupskih kolega u JK Neretva. Osvojila 44 medalje

"Džudom se bavim šest godina. Moja prva medalja bila je zlatna, a osvojila sam ukupno 44 medalje, od čega je 20 zlatnih, 13 srebrenih i 11 brončanih", kazala je na početku razgovora mlada natjecateljica Martina Rogić.

U ovom atraktivnom olimpijskom sportu natjecatelji već u mladosti steknu brojna iskustva na borilištima.

Martina nije izuzetak, tvrdi kako su joj sve borbe posebne na svoj način. Na prošlom prvenstvu BiH Martina je pokazala dobru formu te je zasluženo osvojila 1. mjesto.

Uskoro će je na Balkanskom prvenstvu u Rumunjskoj dočekati i jača konkurencija od one koju je imala na domaćoj sceni.

Foto: Privatna arhiva / Martina Rogić - još jedna mostarska prvakinja BiH

"Sve su mi borbe posebne na svoj način i uvijek postoji neka zanimljiva te posebna scena koje se rado sjećam. Postala sam prvakinja na natjecanju u organizaciji Judo saveza HZ HB te državna prvakinja u kategoriji više od 57 kilograma u uzrastu do 13 godina", kazala je Rogić za Večernji.ba.

U svom matičnom klubu trenira uglavnom pod palicom glavnog trenera Maje Ćeške.

"Trenutačno imam zeleni pojas, a moj trener Majo Češko, s kojim imam odlične odnose, motivira me za buduće nastupe. Moj moto je baviti se sportom i živjeti zdravim životom. U mjesecu srpnju idem na Balkansko prvenstvo u Rumunjsku. Najveći uspjeh mi je taj što sam se vratila džudu nakon duge stanke zbog bolesti", zaključila je Martina Rogić, koja je na kraju drugim mladima preporučila bavljenje sportom.

Naime,  ova mlada džudašica dokaz je kako ni dijabetes ni celijaklija nisu prepreka velikoj volji i trudu.

Kao i većina drugih koji se bave borilačkim sportom u Mostaru sve uspjehe postižu uz simboličnu ili nikakvu podršku lokalne zajednice. Bavljenje ovakvim sportovima bazira se uglavnom na bazi entuzijazma i uz roditeljsku podršku.

Kopirati
Drag cursor here to close